Serhat TEZCAN- Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’nın Orhaneli İlçesi’ne bağlı Başköy’de oturan kadınlar, su kaynaklarının kirlenmemesi için mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadele nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda 'Çevre Ödülü' aldı.
Orhaneli İlçesi’ne bağlı Başköy’de mermer ocakları tarafından kirletilen su kaynaklarını korumak için eylem yapan, seslerini tüm Türkiye'ye duyuran ini duyuran kadınlara Bursa Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında bugün Çevre Ödülü verildi. Akademik Odalar binasında düzenlenen ödül töreninde konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Kayıhan Pala, Sağlıkta Dönüşüm programını eleştirdi. Sağlık alanındaki uygulamaların giderek kötüleştiğini söyleyen Pala, bunun sonucunda hekimlere yönelik şiddetinde arttığını belirtti. Pala, üniversitelerde nitelikli eğitim ve asistanlık eğitimi alamayan bir hekim kuşağının oluştuğunu kaydederek, hekimlerin çalışma saatlerinin insanlık dışı olduğunu ifade etti.
TÜRKİYE DAHA İYİ BAKANLARI HAK EDİYOR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu eleştiren Pala, "Ben Sağlık bakanının tıp fakültesi mezunu olduğundan eminim ama tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Hipokrat yemini edip etmediğini bilmiyorum. 'Biz meslektaşlarımıza saygılı olacağız' diye söz veriyoruz. Hipokrat yemini etmiş olsaydı bu kadar uzun süre çalışan meslektaşlarıyla ilgili ‘daha fazla çalışacaklar’ demezdi. Bu haksızlık. Bakan diyor ki 'Emekli maaşları bundan 30 yıl sonra 3 bin 980 TL alacak.' Şaka değil. Dün itibari ile Türkiye’de görev yapan eski Cumhurbaşkanına kullanamayacağım bir ifadeyi kullanan bakanın bunları söylemesi şaşırtıcı değil. Tabip Odası Başkanı olarak Türkiye daha iyi Bakanlar hak ediyor" dedi.
Konuşmaların ardından törene gelen Başköy halkı platforma çağırılarak kadınlara 'Çevre Ödülü' verildi. Köylüler adına konuşan Başköy Muhtarı Hasan Acar da, sağlıklı bir çevre için sağlıklı bir su kaynağına ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Mermer ocakları suyumuzu kirletti. Onlara karşı mücadele ediyoruz. Rant için çevre katlediliyor" dedi.
Başköylü kadınlarda, ödül için teşekkür ederek, sularının kirletilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

SÇ,ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)