KONYA'da 2011 yılında düşen askeri uçakta Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile birlikte şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'ndaki başkemancılık görevinden ayrılıp, İstanbul'da katıldığı eğitimleri tamamlayarak eşi gibi pilot oldu.
Tuğçe Kayadibi, Konya'nın merkeze bağlı Karakaya Köyü yakınlarında 3 Ekim 2011'de F-4 uçağının düşmesi sonucu eşi hava pilot üsteğmen Engin Kayadibi'nin şehit olmasının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'ndaki başkemancı görevini bıraktı. 2005 yılından bu yana yer aldığı Senfoni Orkestrası'ndan ayrılarak İstanbul'a giden Tuğçe Kayadibi, Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu'nda (AYJET) pilot eğitimine başladı. 18 aylık pilotluk eğitimini geçen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tamamlayan Tuğçe Kayadibi mezun oldu.
Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde Tuğçe Kayadibi'nin AYJET'teki eğitimini tamamlayıp pilotluk brövesi takmaya hak kazandığı, düzenlenen mezuniyet töreninde kendisine temsili olarak Hava Kuvvetleri Brövesi'nin de takdim edildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Şehit Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi, 18 aylık uçuş eğitimini İstanbul Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu'nda tamamlayarak, 8 Mart 2014 Cumartesi günü mezun olmuş ve Pilotluk Brövesini takmaya hak kazanmıştır. Tuğçe Hanım'ın bu gayreti şehidimizin hatırası ve havacılık sevgisinin bir sonucudur. Kendisi şehidimizden devraldığı bayrağı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir. Şehidimizin ailesi ve silah arkadaşları Sayın Tuğçe Kayadibi'yi bu onur gününde yalnız bırakmamışlardır. Tuğçe Hanım'a mezuniyetini tebrik etmek maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk'ün hediyeleri ile şehidimizin pilotaj bröve numarasını taşıyan temsili Hava Kuvvetleri Pilot Brövesi takdim edilmiştir. Tuğçe Hanımefendi'ye takdim edilen bröve en derin saygı ve sonsuz desteğimizin ifadesidir. Bu vesileyle bu cennet vatan için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

EK(EK/AK) (FOTOĞRAFLI)