Başkanlardan sonra sıra bakanlara gelecek

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’deki istifalarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Tekin, “Belediye başkanlarından sonra sıra bakanlara gelecek” diye konuştu.
 

şte CHP'li Gürsel Tekin'in o sözleri:

BİZİ DİNLEMEDİLER AMA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün hangi illerde arsa kapattığı konusu gündeme gelmişti. Biz yıllarca Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde ranta dönüşebilecek yerlerin önemli bölümünün Çevre Bakanlığı ve belediyeler eliyle imara açıldığını söyledik.

O dönem bizi dinlemeyenler darbe kalkışması sonrası üzerine AVM, gökdelen dikilen bin 141 alana el koydu. Bunu açıklayan da Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki idi. Hangi arazilere el konulduğunu sordum ama bir açıklama gelmedi. Biz kendi imkanlarımızla araştırdık ki bugün görevden alınan belediye başkanlarının görev yaptığı illerle örtüşüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kim FETÖ'ye bulaştıysa o koltuklarını terk etsin' demişti. Bu görevden almalar yolsuzluk filan değil. Eğer yolsuzluk olsaydı belediye kalmazdı. Tamamen FETÖ'ye bulaştıkları, parsel parsel arsa tahsis ettikleri için görevden alınıyorlar. Sayıştay raporlarına bakın, yolsuzluk açık ve net görülüyor.

Binlerce insan kamudaki görevinden oldu, FETÖ'nün okuluna çocuğunu yolladığı için cezaevinde olanlar var. Bu okulları yapanlara, arsa tahsis edenlere hiçbir şey yapılmamıştı. Şimdi o kişilere sıra geldi.

HERKES HESAP VERMELİ

Bulaşmış olan herkese sıra gelecek. Bakan da olsa gelecek. Vekil olursun, belediye başkanı olursun, bakan olursun ama yaptığın işleri devletin bilmemesi mümkün değil. Hesabını kimi şimdi kimi sonra verecek. Bunun başka yolu yok.
FETÖ ile mücadelenin arkasındayız. Tamamen temizlenmeli, herkes hesabını vermelidir. Ancak yöntem, ‘istifa ettirerek, suçu gizlemeye çalışarak' olmamalı. Devletin kurumları araştırsın, suçu olan yargılansın. Herkese işleyen hukuk sistemi bu kişilere de işlemeli. Kimin suçu varsa yargılansın.