Ferah IŞIK / DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Kale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla, bazı dağ köyleri ile arazi yollarında ulaşımı, makam otomobili yerine 9 yaşındaki beyaz atı ile sağlıyor. Sık sık dağ köylerine gittiğini söyleyen Hayla, bazı yolların otomobil için riskli olduğunu, ayrıca akaryakıttan tasarruf sağladığını söyledi.
38 yaşındaki Erkan Hayla, Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanıyken, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Kale İlçe Belediye Başkanlığı'na seçildi. Denizli'nin en genç belediye başkanı unvanına sahip Hayla, seçimlerden önce kendi arazilerine gitmek için beyaz renkli bir aygır (erkek at) aldı. Hayla'nın atı, başkan olduktan sonra da adeta makam otomobili gibi çalışmaya başladı.
Başkan Erkan Hayla, "Arazide çok fazla dolaşıyorum. Tarım arazilerinde çalışan insanlarımızı ziyaret ediyorum, bazı dağ köylerine sık sık gidiyorum. Buraların yolları çok zorlu. Makam otomobili var ama arazi yollarına makam otomobilini sokmak riskli. Zira araç çok zorlanıyor. Beyaz aygırıma binip işimi görüyorum, böylece akaryakıttan da tasarruf yapmış oluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI