KASTAMONU'nun Taşköprü İlçe Belediyesi, her sabah Taşköprü Meslek Yüksek Okulu'ndaki (MYO) öğrencilere sıcak çorba ikram etmeye başladı. Taşköprü MYO bahçesinde oluşturulan ahşap çorba evinde sabah okula gelen öğrencilere sıcak çorba ikram edilmesine devam edileceği belirtildi. Yaklaşık 500 bardakta çorba ikramının yanında isteyen öğrenciler ekmek de alabiliyor.
Taşköprü Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere yöresel çorbaların ağırlıklı olduğu ikramda bulunurken hergün farklı bir çorba çeşidi ile öğrencilere hizmet veriyor. Böylece farklı illerden gelen öğrencilerin yöresel yemekleri tanımalarına da olanak sağlanıyor.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, gurbetten ilçeye gelen öğrenciler için bir sıcak çorbanın ne kadar önemli olduğunu bildiklerini, yüksek öğrenimlerini gören öğrencilere 'Aile Sıcaklığı'nda çorba ikram etmek istediklerini söyledi.
Taşköprü Belediyesi'nin çorba ikramından memnun olduklarını belirten MYO öğrencileri ise "Her sabah ev ve yurtlarımızdan kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. Okul önünde Taşköprü Belediyesi tarafından her sabah dağıtılan sıcak çorba ikramı sayesinde derslere girmeden önce kahvaltımızı yapıyoruz. Taşköprü Belediyesi'ne çorba ikramı için teşekkür ediyoruz" dedi.