MUĞLA'da Gökova Beldesi Belediye Başkanı, 61 yaşındaki CHP'li Durmuş Ali Sazaklı, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Sazaklı’nın ölümü sevenlerini yasa boğdu.
Ula İlçesi’ne bağlı Gökova Beldesi Belediye Başkanı, evli ve 2 çocuk babası Ali Durmuş Sazaklı, 2 ay önce evinde rahatsızlanınca İzmir'deki 9 Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Sazaklı'nın tedavisine evinde devam etmesine karar verildi. Rahatsızlığının artması üzerine bu sabah Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırılan Sazaklı, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Sazaklı'nın cenazesi yarın Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenecek törenin ardından Gökova Belde Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
DURMUŞ ALİ SAZAKLI KİMDİR?
Gökova’da 1953 yılında dünyaya gelen Durmuş Ali Sazaklı, ilkokulu aynı beldede bitirdikten sonra marangozluk ve inşaat kalıpçısı olarak çalışma hayatına başladı. 1973-74 yılları arasında vatani görevini yapan Sazaklı, 1977 yılında köy yönetimine girdi. Köy kooperatifçiliğinin öncülüğünü yapan Sazaklı, 1984 yılında mesleği bırakarak profesyonel kooperatifçiliğe başladı. Sazaklı SHP Muğla İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Saymanlığı, SHP-CHP birleşmesinden sonra CHP İl Sekreterliği yaptı. Aynı dönemde Köy-Koop. Muğla Birlik Başkanlığı görevini yürütürken, bu arada ortaokulu ve liseyi dışarıdan okuyarak eğitimini tamamladı. 1999 yılı yerel seçimleri sırasında CHP’den Gökova Belediye Başkanlığı’na aday olan Sazaklı, seçimden zaferle ayrıldı. Sazaklı 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.