İSTANBUL, () 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel yönetim seçimlerinin ardından görevini devredecek olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'de yapılan 5 yeni parkın 4'ünün açılışını gerçekleştirdi.
108 parkın bulunduğu Kadıköy’e 5 yeni park daha kazandıran Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Acıbadem'de Şehit Cemal Tüfekçi ile Sokullu Parkları’nı, Göztepe Mahallesi’nde Demokrasi, Sahrayıcedit Mahallesi’nde ise Doğa Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Öztürk, eski bir yerleşim yeri olan Kadıköy'de park yapacak alan bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Kamulaştırma ya da satın alma yoluyla aldığımız en küçük alanı dahi çocuklar için oyun alanı, yetişkinler için spor yapıp dinlenebilecekleri park haline dönüştürüyoruz. Bunu başarabildiğimiz ölçüde kendimizi mutlu hissediyoruz. Mevcut parklarımızı yenileyerek semt sakinlerinin hizmetine sunuyoruz. Umut ediyorum ki mevcut yapıların yenilenmesi ile ileriye dönük yeni alanlar açılacak ve daha fazla park yapma imkanımız doğacak" diye konuştu.

Açılışı yapılan 4 park ve 16 Mart'ta açılacak Sanat Parkı  ile Kadıköy’e 5 yeni park kazandırdıklarını kaydeden Öztürk, kendinden önceki Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın’ın da katıldığı Sahrayıcedid Doğa Parkı açılışında şöyle konuştu:
"Yeşil alanların imara açılmamasını kentin namusu saydık ve bu konuda asla taviz vermedik. Göztepe'de bulunan Meteoroloji arazisinin imara açılması konusunda da tek dava açıp hukuki mücadele eden kurum da Kadıköy Belediyesidir. Bu konunun tarihe not düşülmesini istiyorum. Bu alana yapılan binaları asla içimize sindirmedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar değişiklikleri ile yeşil alandan konut alanına çevrilen yerler için 100’e yakın dava açtık. Bizler, benden önceki belediye başkanım Cengiz Özyalçın ile bu konuda görevimizi tam yaptık. Benden sonra gelecek olan arkadaşımın da aynı duyarlılığı göstereceğinden şüphem yok. Çevre konusunda şimdi herkes duyarlı. Nerde bir ağaç dalı kopsa hemen telefon, mail ya da sosyal medya ile duyulup, bu konuda hemen bir olumlu tepki oluşuyor. Bu da yeşilin korunması için mutluluk verici."

(FOTOĞRAF)