TÜM Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi, yeniden aday olmayacak muhtarlarla 2 dönemdir görev yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz için veda yemeği düzenledi. Hizmet süresi boyunca desteklerini esirgemeyen mahalle muhtarlarına teşekkür eden Başkan Korkmaz, "Muhtarlarımız her anlamda toplumumuzun konuşan dili olduğu için onların bu hizmetini çok anlamlı ve önemli buluyorum" dedi.
MKE Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen davette duygu dolu anlar yaşandı. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay konuşmasında, "Muhtarlarım; siz hem yerel hem de genel idarenin temsilcisisiniz. Sizlerin iki şapkası var, birisi devletin, diğeri halkın şapkası. Devletin şapkasını giydiğini zaman Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, bakanlıklar ve genel müdürlükler olmak kaydı ile amirimizin verdiği emirleri yerine getirmekle mükellefiz. Bizler kanunlar ve kararnamelerle önergeler ve emirlerle görev yapan muhtarlarız. Bunlar bizim devletin şapkasını giydiğimiz zaman görevlerimizdir. Muhtarlar ne siyasetçidir ne de politikacıdır; devletin ve halkın temsilcisidir" dedi.
Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise 10 yıllık süreçte kendisine verilen destekten olayı tüm muhtarlara teşekkür etti. Korkmaz, "Kentimizde insanımıza en iyi hizmeti sunabilmek adına hep birlikte olduk. Muhtarlar bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, elimiz, ayağımız oldu. Kentin bir anlamda nabzını tutmada, birlikte olmada ve problemleri aktarmada gerçekten çok önemli bir işleri var. Tekrar aday olanlara başarılar diliyorum. Muhtarlarımız bu anlamda mahallelerimizde, köylerimizde her anlamda toplumumuzun konuşan dili olduğu için onların bu hizmetini çok anlamlı, önemli buluyorum" diye konuştu.
Gecede, başarılı kurum ve STK temsilcileri ile birlikte aday olmayacak muhtarlara plaket verildi.