ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Celalettin Güvenç, Irak'taki karışıklıklardan kaçarak Viranşehir İlçesi'ne yerleşen Ezidiler'in önde gelenleriyle görüştü. Ezidilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldığını ifade eden Güvenç, "Burada akrabaları olan Ezidi kardeşlerimizin mağduriyeti söz konusu, biz bunu şiddetle red ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, Viranşehir İlçe Koordinatörlüğünde Ezidi misafirlerin önde gelenleriyle bir araya geldi. Ezidiler'in sorunlarını dinleyen Güvenç, daha sonra Viranşehir Belediye Başkanı BDP'li Emrullah Cin'i ziyaret etti. Cin, Ezidiler için yapılan çalışma ve yardımlarla ilgili Başkan Güvenç'e bazı bilgiler verdi.

Başkan Celalettin Güvenç, burada AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay'ı telefonla arayarak Ezidi vatandaşların sorunlarını iletti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede neler yapabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunan Güvenç'e Dr. Fuat Oktay, şunları dedi:

"Olayın ilk gününden beri hükümetimizin Ezidi kardeşlerimizin durumu takip ediliyor. Irak bölgesindeki Ezidiler'e havadan İnsani yardımları ulaştı. Duhok’ta bir kamp açılacak ve Mardin'de de mevcut olan 3 bin kişilik kampa Ezidiler alınmaya başladı. Her türlü yardıma devam edilecek."

Görüşmenin ardından açıklama yapan Celalettin Güvenç, belediye olarak Suriyeli vatandaşlara olduğu gibi Ezidi vatandaşlara da gerekli yapdımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. "Irak'ta, Kuzey Irak Kürdistan'ın da, Musul'da IŞİD örgütü tarafından yapılan saldırılar sonucunda çok sayıda insan mağdur oldu" diyen Başkan Güvenç, "Burada akrabaları olan Ezidi kardeşlerimizin mağduriyeti söz konusu, biz bunu şiddetle red ediyoruz. Bu gün burada Viranşehir Belediye Başkanımız, Meclis üyelerimizle birlikte Ezidi vatandaşları ziyaret ettik. Ankara’yla görüşerek İnsani olarak ne yapabilirizin araştırması içerisindeyiz" diye konuştu. 

Başkan Güvenç, "Şiddete karşıyız, insanların ezilmesine ve haksızlığa uğramasına karşıyız. Buna karşı tavrımız nettir. AFAD Başkanıyla görüştüm, müdahaleler yapılarak insani yardımlar devam ediyor." dedi. Görüşmelerin ardından Başkan Güvenç ve beraberindekiler, Kadın Yaşam Merkezinde kalan Ezidi misafirlerle görüştü.

FOTOĞRAFLI