Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi açıklarında 24 Mayıs'ta meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından oturulamaz raporu verilen Esenler Mahallesi'ndeki Güven Evler Barış Sitesi sakinleri, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya geldi.
İmar ve Şehircilik Müdürü Özleyiş Çetin'in de katıldığı toplantıda site sakinleri ile buluşan Başkan Gökhan, öncelikle deprem mağdurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Evleri depremden hasar gören ve AFAD'ın ağır hasarlı belirleyip, oturulamaz raporu verilen sitenin boşaltılması noktasında yaşanan sorun ve sıkıntıları dinleyen Başkan Gökhan, daire sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi açısından hasar tespit raporlarına bakılması gerektiğini belirtti.
Site sakinlerin evlerini boşaltmalarının ardından hiçbir kurumun kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürerek kendilerini sahipsiz hissettiklerini söyledi. Valilik, belediye veya diğer kurumların ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar kalacak yeri sorununa çözüm bulunmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
Deprem sigortalarının bulunmaması nedeniyle vatandaşların bu mağduriyetle karşılaştıklarını belirten Başkan Ülgür Gökhan ise, belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmayan bu durum ile ilgili kentlilerin mağdur olmaması adına maddi durumu elverişli olmayan ve tek başına yaşayan ihtiyaç sahiplerine mümkün olan yardım ve desteğin verilmesi yönünde çalışma yapacaklarını bildirdi.

FOTOĞRAFLI