Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da 4 yıl önce hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve 2 ayda bir tebliğ edilen 'Görevden uzaklaştırma' yazısı gelmeyince, 1 Nisan günü belediyedeki makamına oturan Aytaç Durak, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine de iade edildiğini söyledi.
Makam odasında basın toplantısı yapan Aytaç Durak, geçen dönem MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinden alındığını söyledi. Buradaki görevinden alınmasına itiraz ettiğini belirten Durak, şöyle devam etti:
"Yasal hakkımı kullandım. Danıştay'a başvurdum. Danıştay, tam bir yıl sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. Durdurma kararını alıp göreve başlayacaktım ki, kararı aldığım günün ertesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden alındım. Alınmasam gidip oradaki görevime başlayacaktım. Belediye başkanlığı görevimden alınınca orada başlayamadım. Çünkü başkanlık sıfatım olması gerekiyordu. Yargı kararı bana veriyor 'Gel göreve başla' diyor. Ben gidip başlayacakken buradaki sandalyemi çektiler altımdan."
Yargı yolunu bırakmadığını belirten Durak, yargının ilk dilekçesine lehine karar verdiğini ancak, İçişleri Bakanlığı'nın itiraz ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Aytaç Durak, şöyle konuştu:
"En yüksek merci olan Danıştay İdare Dava Daireleri'ne konu taşındı. Orası da 5 yıl sonra lehime karar verdi. Ancak, bu kez de seçim geldi. 5 yıl da orası bekletmiş. Her zaman Adanalılar bana güvendi. Ben de onların güvenini boşa çıkarmadım." 

MKA(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)