İZMİR’in Karşıyaka İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak, partisinin Genel Merkezi’nin Karşıyaka Belediye için Hüseyin Mutlu Akpınar’ı aday göstermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. CHP’deki görevine devam edeceğini ve istifasının söz konusu olmadığını belirten Başkan Durak, “Kimseye, kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Ama üzgünüm. Aday açıklama sürecindeki üslup ve yöntemden dolayı üzgünüm” dedi.
Karşıyaka’da büyük bir dönüşüme imza attıklarını dile getiren Başkan Durak, “10 yıldır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını bu kentte dalgalandırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölündük, kısıtlandık, yetersizleştirildik ama hiçbir şey bize engel olamadı. Üzerinde yaşadığımız, bu toprağın insanlarına güvendik. Sosyal demokrat belediyeciliğin parmakla gösterilen kenti olduk. 10 yılda, 650 milyon lirayı aşan yatırımla, yüzlerce projeyi hayata geçirmek kolay olmadı” dedi.
ÜSLUP NEDENİYLE ÜZGÜN
Aday adaylığı sürecinde, arzu etmedikleri şeyleri yaşadıklarını kaydeden Başkan Durak şunları söyledi:
"Kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Ama üzgünüm. Aday açıklama sürecindeki üslup ve yöntemden dolayı üzgünüm. 10 yıldır, her seçimde, Karşıyaka’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu yukarıya taşıyan, son anketlerde yüzde 81’lere kadar ulaşan bir Belediye Başkanı’na, aday gösterilmeyeceği, asgari bir nezakette olsa, bir telefonla bildirilebilirdi. Bu koltuklar geçicidir. Bunu, aylarca önce sayın Genel Başkanımıza da iletmiştim. Yola devam etmemi isteyen, bizzat kendisi oldu. Bunun üzerine, yeniden aday oldum. Bugün bunun tabii ki bir önemi yok. Gün yaraları sarma, tahribatları onarma günüdür."
Kendilerini zorlu bir sürecin beklediğini, tarihi önem taşıyan bir seçime hazırlandıklarını vurgulayan Durak, “İktidarın toplumsal dönüşüm projesinin, önündeki tek engel İzmir’dir, Karşıyaka’dır. Bu nedenle Karşıyaka topyekun bir saldırıya maruz kalacaktır. Bu saldırıya hep birlikte, tek yürek, tek yumruk olarak karşı duracağız. 31 Mart sonrası partimin sade bir neferi olarak siyasi yaşamımı devam ettireceğim. Kurucu ilçe başkanı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden kopmam kesinlikle mümkün değildir" dedi.