ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, turizmcilere oteller ile köyleri kardeş yapma teklifinde bulunduğunu söyledi.
Mustafa Akaydın, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Güçbirliği Platformu'nun konuğu oldu. Akaydın, platform üyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde yapmak istedikleri hakkında da ipuçları veren Akaydın, turizmcilere ilginç bir teklifte bulunduğunu söyledi. 5 ve 4 yıldızlı otel sahiplerine “Köyleri kardeş edinin" teklifinde bulunduğunu dile getiren Akaydın, “Eğer bu proje hayata geçerse köylerdeki evler güzelleşir. Kırmızı kiremit, beyaz badana, çiçekli köyler, Avrupa köyleri gibi. Turizmciler de buna sıcak bakıyor. Her otele bir kardeş köy gibi" diye konuştu.
AKAYDIN'A TEŞEKKÜR
Güçbirliği Platformu dönem Başkanı Canan Tungar, en büyük zenginliğinin güzel insanları tanımak olduğunu söyledi. Mustafa Akaydın'ın yüreğinde bir bilim adamı, insan olarak başka bir yeri olduğunu ifade eden Tungar, şöyle konuştu:
“1969 yılından beri Antalya'dayız. O günden bugüne kadar Antalya'yı hep araba şehri olarak görüyordum. Antalya'daki son gelişmelerde şahsen bana değer verildiğini gördüm, kendimi mutlu insan olarak görüyorum. Yorulduğum zaman bir banka oturuyorum, etrafım çiçeklerle dolu. Kendi adıma başkana çok teşekkür ediyorum. Kimse açlıktan ölmez ama ruhsuzluktan ölür. O nedenle kültürel ve sosyal işlerden dolayı başkanımızı kutluyorum. Herkes istediği dalda ayda en az bir defa ücretsiz etkinliklere katılabiliyor. Bir insanın ruh sağlığı kadar önemli hiçbir şey yok. İnsanımıza değer veren başkanımıza yolun açık olsun diyorum." (FOTOĞRAFLI)