TOKAT'ta Ayakkabıcılar Odası Başkanlığına aday olan 47 yaşındaki Kadir Özkan, seçim öncesi üyeliğinin silindiği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Üye listesine eklenmesi yönünde karar aldıran Özkan, bunu işyerinin camına astı.
Kent merkezinde meydan bölgesinde ayakkabı mağazası bulunan Kadir Özkan, 1990 yılında Ayakkabıcılar Odası'na kayıt oldu. Ancak 2005 yılında mesleğine ara vererek odadan kaydını sildiren Özkan, 30 Eylül 2013'te yeniden odaya kaydını yaptırarak 2014 Ocak ayında yapılacak seçimler için başkanlığa da aday oldu. Fakat, Özkan, Ayakkabıcılar Odası tarafından Merkez İlçe Seçim Kurulu'na gönderilen hazirun listesinde adının bulunmadığını görünce itirazda bulundu. Başvuruyu inceleyen Merkez İlçe Seçim Kurulu, Özkan'ın itirazını haklı bulurak, Ayakkabıcılar Odası Genel Kurul toplantısında hazirun listesine isminin eklenmesine karar verdi.
Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan gelen yazıyı ise işyerinin camına asan Kadir Özkan, "Başkanlığa aday olmak için yeniden odaya kayıt oldum. Hazirun listesinde adımın olmadığını ve seçilme hakkımın ortadan kalktığını görünce ben de bu hakkımı geri almak için seçim kuruluna müracaat ettim. Şu anda seçim kurulu kararı ile seçim listesinde yerimi aldım, seçime gireceğim. Ayakkabıcılar Odası'nın üye sayısı 73'e düştü. Ben bu sayıyı 200'e çıkarmayı hedefliyorum" dedi.