Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), () - HAKKARİ'nin Mesken Dağı ile Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol yapımı ve operasyonlar gerekçe gösterilerek yapılan eylemlere, Van'ın Başkale İlçesi'nde yapılan yürüyüşle destek verildi. Yürüyüş sırasında ilçe esnafı da kepenk kapattı.
BDP ilçe örgütü öncülüğünde yapılan yürüyüşe, Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak,  Belediye Başkan Vekili Muğdat Kara, HDP Başkale İlçe Başkanı Derviş Polat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi destek verdi. Kalabalık, Hakkari-Van Karayolundan ilçe merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atılırken, ilçe esnafı da kepenk kapattı.
Yürüyüşün ardından grup basın açıklaması için BDP İlçe binası önünde toplandı. BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Lice'de direnişte olan halka yönelik askeri saldırılar olduğunu ileri sürdü. Yeşilırmak, "AKP hükümeti her defasında farklı bir politika uyguluyor. Barışın yaşandığı bu süreçte kalekol inşaatı yaparak barışa karşı olduğunu göstermektedir. Aynı şekilde bununla yetinmeyen AKP hükümeti, halka saldırmakta ve adeta bir savaş ortamı başlatmıştır" dedi.

EE(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)