İSTANBUL,() Basın Konseyi, son günlerdeki  yasaklamalar ve kapatmalar ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada  basın özgürlüğünü önlemeye yönelik çabalar olduğu vurgulanarak şunlara değinildi:

"Mahalli yöneticileri seçmekten öte daha büyük anlam yüklenen, 30 Mart yerel seçimlerine, maalesef basın özgürlüğünü engellemeye yönelik çabalar damgasını vurmuştur.
Twitter ve Youtube'a getirilen yasaklar, gazete kapatmalar, RTÜK'ün verdiği parasal ve kapatma cezaları, telefon tehditleri, dahası; savaş olasılığı gibi demokratik sürecin engellenmesine yönelik antidemokratik girişimler, basın tarihinin kara sayfalarındaki yerini, çoktan almıştır.
Türkiye Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ilkelerine ve özgürlüklere sahip demokratik bir ülkedir.
Tüm demokratik kuruluşlar, özellikle de basın meslek örgütleri çoğulcu demokrasinin mücadelesini vermekte kararlıdırlar.
Tüm engellemelere rağmen, başta basın ve ifade özgürlüğü olmak üzere demokrasinin evrensel standartlarından asla vazgeçmeyeceğiz.
Hayatımızı belirleyen bu politik uygulamaların, özgürlüklerimizi yok ettiğinin farkındayız.
Saldırı ve tehditler, hangi şekilde ve boyutta olursa olsun, Basın Konseyi olarak boyun eğmeyeceğimizi, bir kez daha hatırlatıyoruz."