BASIN  Konseyi Yüksek Kurul toplantısında, medyada yaşanan son gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaşması nedeniyle ''Medya İzleme Komitesi'' kuruldu.
Halkın tüm kesimlerince kaygıyla izlenen son gelişmeleri günlük raporlarla belirleyip, çalışmaları titizlikle yapması için 6 kişilik heyetin oluşturulduğu belirtilen Basın Konseyi açıklamasında, Başkan Pınar Türenç, İkinci Başkan Murat Önok ile Yüksek Kurul üyeleri TRT eski genel müdürü Nevzat Yalçıntaş, Av.Turgut Kazan,Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı ve Av.Kaan Karcılıoğlu'nun görevlendirildiği belirtildi.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
'' Yazılı ve görsel basında yer alan, alamayan olayların izleneceği çalışma ile basın özgürlüğünü ve halkın doğru haber alma hakkını ihlal eden, kaygı veren bu tür haberciliğin izlenmesiyle oluşturulacak raporlar kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Amaç, basının üzerindeki baskılar ve kabul edilemez tavırlarla yok edilmeye çalışılan ifade ve basın özgürlüğüne sahip çıkmaktır. Sansür ve otosansürün giderek içselleştirilmesini, işsiz gazetecilerin sayısının artmasını, olayları izleyen gazetecilerin tartaklanıp yaralanmalarını, gazete yönetimlerinin siyasi müdahale örnekleriyle iş yapamaz hale getirilmesini ve bu uygulamalarla dünyada utanılacak bir sıralamaya itilen basının daha fazla örselenmesini engellemek, bunları yapanlara yanlışlarından vazgeçmelerini hatırlatmaktır.''