İSTANBUL, () BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada "Siyasi iktidarı, özellikle seçime doğru basının üzerinden ellerini çekmeye, basın yöneticilerine telefonla talimat vermekten ve tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.

Açıklama şöyle:

"Başbakan, bakan ve danışmanlarının gazete ve televizyonlara yönelik baskıları, en hafif deyimiyle medya tacizidir.  En son Başbakanlık danışmanına program yaptırılması için yapılan baskılara direnen tv haber yöneticilerini kanalın sahiplerine şikayet eden Başbakan'ın tavrını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir.
Basını tek tipleştirmek için gazete ve televizyonları telefon talimatlarıyla yönetmeye çalışan sözde demokratik anlayışın basın özgürlüğünü engellemeye yönelik suç işlediği en son telefon tapeleriyle açıkça gözler önüne serilmiştir.
TMSF tarafından el konan gazetelere iktidar yanlısı yöneticilerin yerleştirilmesi, gazetelerin satın alınması için havuz adı altında iş adamlarından adeta haraç toplanması, kamu bankaları kredi musluklarının iktidar yanlısı medya oluşturmak için açılması, basın ve ifade özgürlüğünün ötesinde demokrasimiz için çok tehlikeli bir süreçtir."

MK