BASIN İlan Kurumu (BİK), 'Marka Şehirler' başlığı altında yapılan 'Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' konferansını Van'da gerçekleştirdi. 
Elite World Otel'deki konferansının açılış törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, kurum amirleri, gazeteciler ve iletişim bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını Mehmet Atalay'ın yaptığı konferans öncesi RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun medya ve iletişimle ilgili bilgiler verdi. RTÜK Başkanı Dursun, Türkiye'deki reklam pastasının son zamanlarda geliştiğine ancak yetersiz kaldığına dikkat çekti. Bazı kurumların bundan dolayı marjinalleştiğini ve ayakta duramadığını ifade eden Başkan Dursun, buna rağmen ayakta duramayan bu kurumların yeni lisanslar talep ettiğini söyledi. 
Konuşmaların ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'a günün anısına bir kitap hediye etti. Daha sonra konferansın ilk oturumu konuşmacılar Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Metin Kazancı, spiker Orhan Ayhan, İnci Ertuğrul ve Enson Haber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler'in katılımıyla başladı.