İstanbul, () - İSRAİL'in Gazze operasyonunu protesto eden bir grup, öğle saatlerinde İsrail'in Levent'teki Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Eyleme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak da destek verdi. Esra Albayrak, "Biz de anne olarak, bir nesil daha Filistin sorunuyla yetişmesin istiyoruz" dedi.

İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, İsrail'in Gazze operasyonunu ve Filistinli kadınlara yönelik sözleri nedeniyle de İsrail'in kadın milletvekili Ayelet Shaked'i protesto etti. Çoğunluğu kadınlardan oluşan eylemcilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da destek verdi.

Esra Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz de anne olarak, bir nesil daha Filistin sorunuyla yetişmesin istiyoruz. Sürekli bir haksızlık, sürekli bir adeta hapishane uygulaması... Bunlarla yetiştik. Bizden sonraki nesil bu meselelerle değil, tam aksine 'Nasıl işbirlikleri kurarız, nasıl farklı bağlar oluştururuz', bunun derdiyle; inşallah bölgeyi kalkındıralım, bunun özlemi içindeyiz" diye konuştu.

İSRAİLLİ KADIN VEKİLE TEPKİ

Esra Albayrak, bir gazetecinin, Filistinli kadınlar için “Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler" diyen İsrailli kadın milletvekili Ayelet Shaked'in sözleri hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine, şunları söyledi:

"Çok üzüldüm. Son derece üzücü tabii ki. Hele anne olarak kabul edilebilir göremiyorum. Gerçekten sağlıklı bir ruh halini yansıtmadığı çok açık. Böyle bir kin, nefret, öfkeyi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir anne olarak, bir kişiden şahsen nefret edersiniz de, böyle külliyen, nesil kurutmaya, kök kurutmaya, etnik bir soykırıma davetiye çıkarmak asla bir kadına yakıştıramadığım ve tepki koymaya artık engel olamadığımız bir durum."

(FOTOĞRAFLI)