OSMANİYE Ticaret Borsası Eski Başkanı İmam Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Ankara'ya doğru yürümeye başladı. 20 gün sonra Ankara'da olmayı hedefleyen Çelik, "Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi, İstanbul kabadayısını, Türkiye Cumhuriyeti'nin değil dünya kabadayısını yedirtmeyeceğiz" dedi.
Küçük Sanayi Sitesi Fıstık Anıtı önünde kalabalık bir grup tarafından uğurlanan Çelik, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada 17 Aralık operasyonunun Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertmek için bir bahane olduğunu öne sürdü. Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunlar 17 Aralık'ta da oynanmıştır. Bu Marmaray'ı, Kanal İstanbul'u, İstanbul-İzmir Otoyolları'nı çökertmek için sadece ve sadece bahanedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de içimizde ve dışımızda hainler olabilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi, İstanbul kabadayısını, Türkiye Cumhuriyeti'nin değil dünya kabadayısını yedirtmeyeceğiz. Ustam izindeyim, geliyorum" diye konuştu.
'KEFENİMLE GİDİYORUM'
Herkesten dua beklediğini ifade eden Hüseyin Çelik şunları söyledi:
"Yolculuğum buradan yaya olarak önce Ceyhan, Tekir, Pozantı, Konya Yolu yol ayırımı ve ardından da Aksaray'a doğru ilerleyeceğim. Hedefim 20 günde Ankara'ya ulaşmaktır. Burada tabii hava ve yol şartları, sağlık durumum neyi getirir bilemem. Allah yolumuzu açık etsin, halkımızdan dua bekliyorum. Sultan Alpaslan'ın Ankara'ya Malazgirt'ten girdiği gibi Fatih'in İstanbul'a Topkapı'dan girdiği gibi biz de Osmaniye'den yani Gavurdağı'ndan yürüyerek Sayın Başbakanımıza destek amaçlı Ankara'ya gidiyoruz. Başkente ulaştığımda bu yürüyüşüme destek veren arkadaşlar beni Dikmen'de karşılayacak. Daha sonra Sayın Başbakanımızla buluşmak ve Türk Bayrağı'nı kendisine takdim etmek istiyorum. Çantamın içinde kefenim, tok tutması için yerfıstığı ve bazı gıda maddeleri var. Her türlü kışlık önlemimi aldım. Ben birileri gibi talimatla yürümüyorum, birileri gibi istifa edip 'Allah'a ısmarladık' demiyorum. Ecdadımın bana bırakmış olduğu bu mirasıyla, onların ruhuyla, onların şehadetiyle yürüyorum."
Hüseyin Çelik, konuşmasının ardından kendisini uğurlamaya gelen kalabalıkla vedalaşıp zorlu yürüyüşüne başladı.