Ümit KOZAN- Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze'nin abluka altında olması nedeniyle halkın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirterek, "Abluka olduğu için dışarıdan yardım gönderemiyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) aracılığı ile bu yardımlar gidiyor. BM üzerinden gelen yardımları TİKA'nın koordinasyonuyla ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Sadece açlık değil, ilaç konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunun için de gerekli yardımları yapıyoruz" dedi.
Ankara Ticaret Odası'nın Irak Türkmenleri'ne göndereceği biner kolilik gıda yüklü üç yardım TIR'ı, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in katılımıyla düzenlen törenle yola çıktı.
Türkiye olarak insani yardımların Suriye ve Irak'ta yaşayan Türkmenlere her zaman yardım elini uzattıklarına dikkati çeken İşler, "Sadece Türkmen kardeşlerimizi değil Kürt, Arap kardeşlerimize yakın coğrafyadaki tüm akraba topluluklara elimizi eşit mesafede uzatıyoruz. Elbette Türkmen kardeşlerimizin ayrı yeri var. Şu ana kadar 71 tane TIR, Dohuk, Telafer, Sincan'daki vatandaşlara ulaştırıldı" diye konuştu.
İşler şunları söyledi:
"İçimiz kan ağlıyordu, Gazze'deki olaylar işin tuzu biberi oldu. İsrail 17 gündür saldırıyor. Yasaklı silahlar kullanıyor. Acımasız bir şekilde bebekleri, çocukları, masun sivilleri evlerinde, sahur sofralarında atmış olduğu bombalarla öldürüyor. Evlerini başlarına yıkıyor. Bu konuda en gür seda Türkiye'den çıkıyor. BM ve BM Güvenlik Konseyi bu olaya kör, sağır ve dilsiz kaldı. Diğer Batı ülkeleri kör ve sağır kaldılar. Hepsinden acı vereni ise İslam ülkelerindeki bu sessizlik hepimizi üzmüş durumda. Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye her zaman Filistin halkının yanında olacaktır. Abluka olduğu için dışarından yardım gönderemiyoruz. BM aracılığı ile bu yardımlar gidiyor. BM üzerinden gelen yardımları TİKA'nın koordinasyonuyla ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Sadece açlık değil, ilaç konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunun için de gerekli yarımları yapıyoruz. Türkiye'den bir konserve kutusu yardım girmedi diye açıklamalar yapılıyor. Yaşananlardan habersiz olarak açıklamalar yapanlar var. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bundan sonra da yardımları yapmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI