Serhat TEZCAN – Mehmet İNAN/BURSA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa’da vefat eden doktora hocası 64 yaşındaki Prof. Dr. Salih Akdemir’in cenazesine katıldı. Cenazede duygusal anlar yaşayan İşler, gözyaşlarına hakim olamadı.
Ankara’da dün yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Akdemir için Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi Mollaarap Camis’nde tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, iş adamı Aziz Torun, akrabaları, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazede gözyaşlarını tutamayan İşler, duygusal anlar yaşadı. İşler duygularını şöyle anlattı:
"Kendisi uzun yıllar Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hocalığımı yaptı. Bizzat talebesi olma lütfuna, şerefine nail oldum. Müstesna bir insandı. İsmi ile müsemma bir insandı. Ben hep gıyabında bunları söylemişimdir. Yüzüne de söyledim. Gerçekten salih bir insandı. İçi dışı bir insandı. Özü sözü bir insandı. Geriye hayırlı evlatlar bıraktı. Güzel talebeler yetiştirdi. Rabbim mekanını cennet eylesin. Geride kalanlara sabırlar versin. Allah rahmet eylesin."
Öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Prof. Dr. Akdemir, Sarıkaya Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze töreninde Başbakan Yardımcısı İşler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’in bir araya gelmedikleri görüldü. 

FOTOĞRAFLI