ERDOĞAN: MISIR'A 29 KASIM’A KADAR SÜRE VERDİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği toplantısından ayrılırken basın mensuplarının, Mısır’ın Türkiye Büyükelçisini istenmeyen adam ilen etmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
Erdoğan, “Bu darbe yönetiminin büyükelçimize karşı takınmış olduğu tavrı biz de aynen Ankara’daki Mısır maslahatgüzarına karşı takınıyoruz. Bu bizim takındığımız tavır Mısır halkına karşı değildir. Darbeci yönetime karşıdır. Biz dünyada demokrasi mücadelelerinin yanındayız. Halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız. Halkların iradesine saygı duyanlara her zaman saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. Bütün derdimiz demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir. Ve atılan bu adım da onun bir neticesidir. Şu anda maslahatgüzarımıza karşı, büyükelçimize karşı takınılmış olan tavır arkasından da mukabil adımı getirmiştir. Biz de kendilerine müddeti verdik. 29 Kasım’a kadar Türkiye’yi terk etmesini istedik” dedi. Erdoğan bir basın mensubunun, “Büyükelçimize karşı yapılan tavırla ilgili gerekçe var mı?” sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
“Benim her zaman bilinen bir tavrım var biliyorsunuz. Bu tavrımı gerekçe olarak sunmuşlar. Bu benim her zaman söylediğim ve bundan sonra da her zaman söyleyeceğim, siyasi hayatım boyunca da, artık bu benim söylemlerimde, kitaplarımda kayıtlara geçmiş olan tavrımdır. Siyasette her zaman dik durmayı seven, ama dikleşmeyi sevmeyen bir insanım. Dolayısıyla kalkıp darbeyle işbaşına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım. Mısır halkının sevgisi gerek şahsımın gerek parti tabanımın gerek Türk halkının da gönlünde ve kalbindedir. Bundan da hiç şüpheniz olmasın.”
Başbakan Erdoğan, Ankara’da öğretmenlere karşı yapılan müdahaleyle ilgili bir soruya ise, “Ondan haberim yok” diye yanıt verdi. MK (TM/AAA)