Osman Nuri BOYACI-Ferah IŞIK/ DENİZLİ, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Denizli mitinginde tüm oyunlara ve komplolara rağmen Türkiye’nin ve Ak Parti’nin yürüyüşünün engellenemeyeceğini belirtip, "Komedi filmi izler gibi üç kafadarı izleyip yolumuza devam edeceğiz" dedi. CHP’nin "şu an Pensilvanyadaki zat" tarafından idare edildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ın mitingi sırasında İl Teşkilatı’nın organizasyonuyla 100 hafız izleyecilerin arasında bölümlerini kendi aralarında paylaşarak Kuran-ı Kerim’i hatmetti.
Kırklareli mitinginin ardından uçakla Denizli Çardak Havaalanı’na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Doğan Seyfi Atlı Stadı’na indi. Buradan miting alanına otobüsle geçen Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitingine eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da katıldı.
HAFIZLAR KURAN-I KERİM OKUDU
Başbakan gelmeden önce Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Osman Zolan ve ilçe belediye başkan adayları vatandaşlara tanıtıldı. İl başkanı ve tüm adaylar hep birlikte halkı selamladı. Programa göre saat 16.00’da başlaması gereken miting 2 saat gecikmeyle hava kararınca başladı. Başbakanın gelişinden önce Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da vatandaşlara seslendi. İl Başkanı Avni Örki, hedeflerinin Denizli’de 20 belediyeyi de kazanmak olduğunu söyledi. Örki, 100 hafızın Başbakan Erdoğan’ın Denizli’ye gelişi nedeniyle miting alanında yer aldığını ve Başbakan geldiğinde kendi aralarında paylaşarak Kuran-ı Kerim’i hatmedeceklerini söyledi. Orki, "Bu meydanda 100 tane hafız var. Başbakan geldiğinde kendi aralarında paylaştılar. Kuran-ı Kerim’i hatmedecekler. Recep Tayyip Erdoğan sadece Allah’ın huzurunda diz çöker. Diz çöktüremeyecekler. Şantaj yapsınlar, montaj kasetlerini yayınlasınlar, ne yaparlarsa yapsınlar. Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur. Durmak bilmez yürürüz" dedi.
MÜFTÜ AHMET HULUSİ EFENDİ’YE ÖRENK GÖSTERDİ
Özay Gönlüm Maydanı’nı dolduran Denizlililer’e boynuna asılan Denizlispor kaşkoluyla seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına programındaki gecikmeden dolayı helallik isteyerek başladı. Denizli’ye son beş yılda 7'nci kez geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu gün Denizli farklı, bambaşka Denizli kabına sağmıyor. Rabbim, kardeşliğimizi birliğimizi yol arkadaşlığımızı daim etsin. Hiç endişe etmeyin dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Ahmet Hulusi, Denizli’nin Müftüsü. 15 Mayıs 1919'da Denizli’de halkı topladı, 'Korkmayınız meyus olmayınız, mücadeleye hazırlanınız' dedi. Denizli ümitsiz olmadı, korkmadı, yiğitliği, fedakarlığı ile düşmanı önüne kattı. Hürriyetini destan olarak yazdı. İstiklal Savaşı’nın kahramanı oldu Denizli. Sırtınızı hiç kimseye dayamadan çok çalıştınız beklentiye girmeden kendi yağınızda kavrularak yatırım yaptınız, ürettiniz, ihraç ettiniz. 95 yıl önce Denizlili Ahmet Hulusi Efendi, 'Korkmayın ümitsiz olmayınız' demişti. Korkmadık umutsuz olmadık hiçbir kriz, saldırı, badire karşısında korkmadık, umutsuz olmadık. Her zamankinden daha cesur daha umutlu daha azimliyiz. Cumhuriyetimizi ülkemizi ve milletimizi bundan daha yukarılara taşımakta kararlıyız" dedi.
DARBECİ ZİHNİYET HİÇ BU KADAR ACZE DÜŞMEDİ
Ak Parti’nin hizmet ettiği için taşlandığını, Türkiye’de muhalefet sıkıntısı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Hizmet ettiği için, yatırım yaptığı için Ak Parti taşlanıyor. Türkiye de ne sıkıntısı var biliyor musunuz. Muhalefet sıkıntısı var, muhalefet yok. Türkiye’de biz muhalefetsiz iktidarız. Sıkıntımız bu. Bu saldırıların hiç birine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İçeride huzuru, dışarıda kardeşliği, barışı savunacağız. Kim ne derse desin, bizim önümüzde 2023 hedefleri var. 2023 yılında 2 trilyon dolar milli gelire, 500 milyar dolar ihracata, kişi başına 25 bin dolar kişi başına milli gelire doğru gidiyoruz. Dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olacağız. Bu kutlu yürüyüşü kimse durduramaz. 17 Aralık’ta Türkiye’yi yavaşlatmak için komplo devreye sokuldu, piyasaları, milli hedefleri yok etmek istediler, ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Dünyada darbe yapmaya kalkan ama başaramayan bir sürü kişi var. Ama dünyanın hiçbir yerinde hiçbir darbeci bunlar kadar acziyet içine düşmedi. 17 Aralık darbesi güya CHP desteği ile yapılacaktı. CHP sokakları tahrik edecekti, mecliste gerginlik yaratacaktı, böyle anlaşmışlardı." 
ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURMAYI BİLE BERECEREMEDİLER
CHP’yi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi’ne bile başvurmayı beceremediğini söyleyerek, "Yıllardır her yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdılar. İki kez gittiler başları önlerinde geri geldiler. Birinde yasa cumhurbaşkanına gitmeden mahkemeye gittiler ret cevabı aldılar. İkincisinde dava dilekçesindeki noksanlıklardan ret cevabı aldılar. Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı beceremeyenler ülkeyi nasıl yönetecek. Bunlara beş koyun teslim edin kaybederler. CHP’nin genel müdürü kasetle iş başına geldi. Kasetle gelen orda durur mu, oda başka kasetle gidecek onu bekliyor şimdi. İstanbul’a belediye başkan adayı oldu. Kağıthane semti vardır. Oradan ikametgahını yaptırmış. Nerede oturuyorsun dediler, Kağıttepe’de dedi. Kasetle iş başına gelen, oy kullanacağı sandığı bulamayan, oyunu kullanamayan bir insan ülkeyi yönetebilir mi?” diye eleştirdi.
Son dönemde kaset silsilesinin gittiğini, herkesin montajcı olduğunu söyleyen Başbakan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı için montaj kaset hazırlanmasını arkadaşlarından istediğini söyleyerek şunları kaydetti: "Mecliste anayasaya aykırı olmasına rağmen dinletmeler, dinlemeler yayınlıyor. Bu millet CHP’ye iktidar vermedi. Tek sermayeniz var yalan. Yolsuzluklarla dolu bir yaşamınız var. Hayatı palavralarla dolu, dürüstlük yok. Rahşan affı çıkmasa o da içerideydi, bu afla yırttı."
KOMPLONUN ARKASINDA PENSİLVANYA’DAKİ ZAT VAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık komplosunun arkasında Fethullah Gülen’in olduğunu söyledi. İsim vermeden Gülen’i sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Biz bu aşkla yürürken birileri komplo yapıyor. Bunun arkasında Pensilvanya’daki bir zat var. 17 Aralık komplosunun fikir babası o, kasetler oradan çıkıyor, montajlar oradan çıkıyor. Bunlarda zerre kadar itikadi noktada düşünme yok. Peygamberimizi Miraç’tan indirip kamyona bindirip arkasından gidiyorlar. Kendi televizyonlarına çıkıp beddua ediyorlar. Bir Müslüman başka bir Müslümana değil hiçbir insana beddua etmez. Bizim işimiz duayla. Bedduaya lanet, duaya davet” dedi.
ÜÇ KAFADARLARI KOMEDİ FİLMİ GİBİ İZLEYİP YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
MHP’nin etliye sütlüye dokunmayan siyaset yaptığını, şu an ise okyanus ötesinden konuştuğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP, CHP ve Gülen’i üç kafadarlara benzetti. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üç kafadar dünyaya kendilerini güldürdüler. Üç kafadara şunu söyleyeceğiz; 'Siz, sabah, akşam milleti bir dinleyin. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış ama bunlar çok erken yakalandı. Bunların ciddiye alınacak yerleri yok. Cürümleri kadar yer yakacaklar onu bile beceremediler. MHP hükümet oldu, Ecevitle birlikte 3.5 yıl kaldı, 5 yılı dolduramadı. Bunlar yönetmeyi bilmezler. Ak Parti 11 yıldır ülkeyi yönetiyor. Denizli’nin güzel bir sözü vardır. Düzgün kurulan tezgah düzgün bez dokur. Bunların tezgahı bozuk, oradan düzgün ürün çıkmaz. Onlar tezgahı kuramadılar. Ananasla, tesbihle kurulan tezgah buraya kadar. Biz bunlara takılıp kalmayacağız. Komedi filmi izler gibi üç kafadarı izleyip yolumuza devam edeceğiz. CHP, MHP ve paralel yapıya gönül vermiş olanlara sesleniyorum, gençlere sesleniyorum. Ben de babayım, dört evladım var. İki kız, iki erkek. Gelin bunların dershanelerinden çocuklarınızı alın. Devletin okulları yeter. Bunlar sülük gibi emdi. Sülük bile bunlardan iyidir. Sülük kirli kanı emer, bunlar taze kanı emdi."
İNLERİNE GİRECEĞİZ
Cemaat yurtlarında kalan çocuklara beddua seansları düzenlendiğini, Ak Parti’ye beddua ettirildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar bunu da yaptılar. Birileri hayır diyorsa yurtlarından attılar. Bunların her şeyi sömürü üzerine. Bu oyunu hep birlikte bozacağız. Bunların hazırladığı tuzak kendi başlarına dönecek bumerang gibi onları dönüp vuracak. Paralel yapı yargı ve emniyete sızmış. 3 yıl boyunca birbirleri ile ilgisi olmayan kişilerin telefonları dinlenmiş. Başbakan olarak benim telefonum dinlenemez yasaktır. Bunlar beni de dinlemiş düşünebiliyor musunuz? Ortam dinlemesi ile Cumhurbaşkanı, askerleri milletvekililerini, enerji bakanını dinlediler. Bunlarda yasa dinleme yok. Bu kadar ileri gittiler, yakalandılar. Şimdi bunların inlerine gireceğiz. Yavaş yavaş biraz zaman alacak ama. 30 Mart’ta alacağımız oylarla Türkiye’de farklı bir dönem başlayacak" dedi.
Ak Parti Hükümeti’nin 11 yılda yaptığı yatırımlardan, ekonomik rakamlardan söz eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin modern bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Başbakan Erdoğan konuşmasını, "Endişeniz olmasın ülke üç beceriksizin darbe girişinden etkilenmez” diye tamamladı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından mitinge katılanlardan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a destek istedi, belediye başkan adayları, bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte halkı selamladı. Erdoğan, Denizli Şehir Hastanesi ve hızlı tren sözü verdi. Başbakan Erdoğan daha sonra helikopterle Çardak Havaalanı’ndan ayrıldı.

ONB,FI (İÖ) (FOTOĞRAFLI)

------KUTU-----
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de Özay Gönlüm Meydanı’nda halka seslendi. Mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting sırasında izleyicilerin bayılma olasılığına karşı UMKE, miting alanında çadır kurdu. Miting alanına gelenlerin üzeri kontrol noktamlarında tek tek arandı. Basın mensuplarının kontrolü için 3D X Ray cihazı kullanıldı. Basın mensuplarının bilgisayarları, fotoğraf makineleri ve kameraları 3D x Ray cihazında incelenip üzerleri arandıktan sonra alana girmelerine izin verildi. Binaların çatılarında özel ekipler güvenliği sağlarken, havadan da helikopterle alan sürekli takip edildi.
ALANIN ÖN TARAFI KADINLARA AYRILDI
Mitingin yapıldığı Özay Gönlüm Meydanı tamamen dolarken, ön bölüm kadınlara ayrıldı. Ön taraftaki aşırı yığılma ve izdiham yüzünden özellikle çocuklarıyla gelen çok sayıda kadın ve yaşlı fenalık geçirdi. Fenalık geçiren kadın ve yaşlılara UMKE çadırında müdahale edilirken, bazı küçük çocukların ağladığı görüldü. Sıkışıklığın yaşandığı bölümdeki bir çok kadın ve çocuk polislerin de yardımıyla bariyerlerin üzerinden atlayarak mitingi arka bölümlerden izledi.
AFİŞLER DİKKAT ÇEKTİ
Çevredeki binalarına Başbakan Erdoğan’a destek veren çok sayıda afiş asıldı. 'Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Karanlıklar üzerinde güneş gibi doğan, Mazlumları koruyan, zalimlere karşı duran, dünyada tek lider', 'Bizimde bir bakanımız var. Teşekkürler Büyük Usta', 'Türkiye’deki Operasyonların Asıl Nedeni Bu Olmasın', 'Ülkelerin Ekonomik Büyüme Hızları Almanya binde 1, Fransa eksi binde 2, İspanya binde 5, İngiltere binde 3, Amerika binde 6, Türkiye yüzde 4', 'Tarih eğilip bükülenleri değil dik duranları yazacak' afişleri dikkat çekti.