Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nelson Mandela'nın vefatı nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti yetkililerine bir taziye telgrafı çekti. Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe'ye gönderdiği mesajda, Mandela'nın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirterek, "Mandela yaptıkları ile Afrika uluslarının olduğu kadar tüm dünya uluslarının kolektif hafızasında unutulmaz bir iz bırakmış olup halkı için verdiği onurlu mücadele yüzyıllar boyu saygıyla hatırlanacaktır" ifadesini kullandı.
Güney Afrika'nın eski Cumhurbaşkanı Mandela'nın dünyadaki sembol isimlerinden biri olduğuna değinen Erdoğan, mesajında şu ifadelere de yer verdi: "Dünyada eşitlik ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden biri haline gelen Güney Afrika Cumhuriyeti'nin efsanevi lideri Nelson Mandela, ülkesinin kalkınması ve refahı için gösterdiği çabalar ile de Afrika halklarına örnek olmuştur".
Başbakan Erdoğan, Motlanthe'ye gönderdiği mesajını, "Size ve şahsınızda dost Güney Afrika halkına Milletim, Hükümetin ve şahsım adına en derin taziyelerimi iletiyor, müteveffanın kederli ailesine sabır ve metanet temenni ediyorum" şeklinde sonlandırdı. OA(HE)