ESKİŞEHİR'de faaliyet gösteren çeşitli vakıf, dernek ve sendikaların oluşturduğu 'Kardeşlik Platformu'nun düzenlediği basın açıklamasına ellerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla katılanlar 'Dik dur eğilme ümmet seninle' diye sloganlar attı, tekbir getirdi, dua okudu.
Eskişehir Kardeşlik Platformu üyesi yaklaşık 350 kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdroğan'a destek vermek amacıyla Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplandı. Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyanlar sık sık 'Mücahit Erdoğan', 'Dik dur eğilme ümmet seninle', 'Kahrolsun İsrail', 'İktidara uzanan eller kırılsın', 'Müslümanlar kardeştir' ve 'Darbeci yargıya hayır diyoruz' şeklinde sloganlar attı.
Kalabalığa hitaben basın açıklamasını okuyan Eskişehir Kardeşlik Platformu Dönem sözcüsü İsmail Altınkaynak, 17 Aralık tarihinden itibaren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında yapılanların, dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapmış bir zümre tarafından Türkiye'nin istikrar ve ekonomisine kasıt niyeti taşıdığını öne sürdü. Altınkaynak, şöyle konuştu:
"Platformu oluşturan dernek, vakıf ve sendikalar, tüm faaliyetlerinde, iyi, faydalı, güzel olanın peşinde, hak ve adalet arayışında insanlar yetiştirmeyi gaye edinmiştir. Bu milletin inanç ve tarihini benimsiyor ve insanlarımıza bu şuuru kazandırmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla Allah tarafından lanetlenmiş rüşvet ve yolsuzluk fiilleri karşısında tutumumuz ve duruşumuz bellidir. Fakat gündemi meşgul eden ve ülkemize milyarlarca lira kaybettiren operasyonun amacı ayan beyan ortadadır. Operasyona verilen isim bu açık amacı gizlemeye dönüktür. Mavi Marmara olayı ile dünyanın dizayn ve yönteminde etkili olan İsrail devletine tarihinde ilk kez özür diletilmiştir. Operasyonların odağındaki Halkbank ta Türkiye'nin bağımsız bir ekonomi siyaseti oluşturmaya ve bölgesinin finans hareketlerini yönlendirmeye çalıştığını ortaya koymaktadır. Küresel güçlerin operasyonlarına karşı milli iradenin ve milletin safında yer aldığımızı, devlet içinde, milletin egemenliğini ortadan kaldıracak yeni bir bürokratik vesayet düzeni ikame edilmesini asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz."
Konuşmanın ardından sloganlar atan grup tekbir getirdi, dua okudu.