BAŞBAKAN ERDOĞAN, ORDU- GİRESUN HAVALİMANINI İNCELEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Türkiye'de denize dolgu yapılarak kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi.
Ordu'dan helikopterle havalanan Erdoğan, önce bölgeyi havadan inceledi. Ardından da Erdoğan'ı taşıyan helikopter havalimanı inşaatının üzerinde bir tur attıktan sonra piste indi. Başbakan Erdoğan, burada hazırlanan alanda bulunan ve havalimanı inşaatının yapım sürecini gösteren fotoğrafları inceleyip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 20 dakika alanda kalan Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, 3 helikopterle alandan ayrılarak Giresun'a gitti. Bu sırada bazı vatandaşlar Ordu-Giresun karayolu kenarında durarak inceleme yapan heyeti izledi.
Ordu ve Giresun'un ortaklaşa kullanımı için Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde Temmuz 2011'de temeli atılan havalimanının inşaatının 528 günde tamamlanarak 2014'te uçuşlara açılması hedefleniyor. 3 bin metrelik pistin yapımının tamamlandığı, inşaat alanına günde 125 kamyonun 2 bin seferle 50-60 bin metreküp dolgu malzemesi taşıdığı belirtildi. Diğer dolgularda, mendireklerin dolgusu yüzde 80 bitti. Havalimanında Mart 2014'te deneme uçuşlarının başlamasının planladığı belirtildi.