Ergün AYAZ/GEBZE(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde Yavuz Selim Mahallesi Muhtar adayı Ahmet Karan hazırladığı afişte, "Dünya'nın muhtar adayıyız. Azalarımız TC. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama' diye yazdı. Polisin, uyarısı üzerine afişler kaldırıldı.
Yerel seçimlerde de Gebze İlçesi'nin Yavuzselim Mahallesi'nden muhtar adayı olan 46 yaşındaki Ahmet Karan'ın seçim çalışması kapsamında hazırladığı afişlerde, kendisi ile birlikte Başbakan Recep tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafları da yer aldı. 'İşte Azalarımız' yazılı bölümünde 'Bir tek Yavuz Selim Mahallesi Muhtar adayı değil Dünya'nın muhtar adayıyız' yazan afişte  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama'nın aza olarak gösterildi. Gecimini kaynakçılık yaparak sağlayan ve psikolojik sorunları nedeniyle de zaman zaman tedavi gördüğü belirtilen Ahmet Karan, bu afişlerle ilgili şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan ve Barack Obama'yı aza yaptım. Alah-ü Taala'nın emri üzerine aza yaptım. Biz verilen emri yerine getiriyoruz. Kendilerine bu durumu beyan etmedim. Onlar da birşey yaparken bizlere beyan etmiyor. Biz onay aldık, halkında bu durumu görmesi gerekiyor. Bu afişi görenler şok oldu. Polis astığım afişleri kaldırmamı istedi. Mahalle aralarına astığım afişler 15 gün kaldı. Daha sonra hepsini topladım."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)