Özgür ALTUNCU - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Şahdeniz Doğalgaz Üretim Sahabı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesine Türkiye'nin Ortaklığına ilişkin düzenlenen imza törenine katıldı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Azeri yetkililerin de katıldığı tören Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere değinerek, " Ukrayna'daki gelişmeler ülkeler arasındaki dayanışmanın önemini bir kez daha gösterdi. Bu tür projeler bulunduğu coğrafyanın siyasi, sosyal ve ekonomik görünümünü şekilendiren tarihi dönüm noktalarını oluşturuyor" dedi.

Enerji güvenliğinin evrensel gündemin üst sıralarına çıktığını belirten Erdoğan, " Türkiye olarak enerji güvenliğinin sağlanmasında üretici ve transfer yapan ülkeler arasında diyalog kurulmasının önemine inanıyoruz" diye konuştu.

Projede sadece Türkiye ile Azerbaycan'ın değil Gürcistan'ın da büyük katkısı olduğunu altını çizen Başbakan Erdoğan, "Türkiye hızla artan enerji talebi nedeniyle yükselen bir ülkedir. Bu sebeple Ceyhan'ı dünya çapında bir terminal haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Enerij alanında son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler ülkemizin enerji konumunu güçlendirecektir"şeklinde konuştu. Projenin Türkiye'nin 21 ilinde ekonomik faydalar ortaya çıkaracağını söyleyen Başbakan , " Bu proje gazın kaynağından çıkarılmasından tüketimine kadar tüm aşamalarda içinde yer aldığımız bir proje olduğu için önemlidir"dedi.

ENGELLİ VATANDAŞIN İSTEĞİ
İmzaların atılmasından sonra Başbakan Erdoğan aynı otelde özel görüşmelerde bulundu. Erdoğan otelden ayrılırken bir engelli vatandaşın isteğiyle karşılaştı. Hastanelerde engellilerden para alınmamasını isteyen vatandaşa Erdoğan "Doktorum seninle ilgilendi" karşılığını verdi. Aynı vatandaş sözlerini "SSK'lılardan muayenede para alınıyor. Engellililerden almasın, biz devamlı hastaneye gidiyoruz " şeklinde sürdürdü. Erdoğan daha sonra Sinan Erdem Spor Salonunda Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nin düzenlediği Fetih etkinliğine katılmak için Beşiktaş'tan ayrıldı.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)