Mehmet AKTARAN/İSTANBUL, ()- BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Silivri'de düzenlediği mitingte konuştu. Edirne ve Tekirdağ mitinglerinden sonra Silivri'ye geçen Erdoğan, Edirne mitingi sırasında "Sizi Silivri'ye bekliyoruz" yazılı bir pankart gördüğünü, programında yer almamasına rağmen "Silivri'ye gitmek farz oldu" diyerek geldiklerini söyledi. Erdoğan, meydandaki kalabalığa dikkat çekerek, "Parti teşkilatımız 3 saat içinde bu muhteşem tabloyu hazırladı. İşte bu kadro devlet yönetir. Bu kadro Türkiye'yi yönetir. Bu kadro İstanbul'u yönetir. Bu kadro Silivri'yi yönetir" dedi.

"30 MART'TA SANDIKTA DERS VERİN"

Başbakan Erdoğan, Silivri'ye 1.2 katrilyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Eser siyaseti mi, yoksa ideoloji siyaseti mi? Hizmet siyaseti mi, yoksa ideoloji siyaseti mi? Bakınız, Silivri doğalgazla ne zaman tanıştı? Bizimle tanıştı. 45 günde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri'ye doğalgazı getirdi. Modern olmak lafla olur mu Allah aşkına? İcraatla olur, icraatla. İcraat bizim işimiz. CHP bol bol laf salatası yapıyor. Ve şu anda bu tabloyu gören CHP'lilerin çok rahatsız olduğunu yolda gördüm. Ve çok çirkin yollara tevessül ediyorlar. 30 Mart akşamı sandıkta bunlara öyle bir demokrasi dersi verin ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar. Çünkü bizim yolumuz sandıktan geçer. CHP'nin, MHP'nin yolu hakaretten geçer. Birilerinin yolu da Pensilvanya'dan geçer. Şimdi ne kaldı, 11 gün. Birilerinin ablaları varmış. Bizim ablalarımız da burada. 11 gün kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Onların abileri varmış, bizim abilerimiz de burada."

"NİYE TÜRKİYE'YE GELMİYOR?"

Erdoğan, "Montajlar, dublajlar, bunlarda ne ararsanız var. Bunlarda takiye, yani riyakarlık, fitne fesat var. Aileleri böldüler, aileleri. Milleti parçaladılar. Ama bu oyun 30 Mart'ta bozuluyor. Kiminle, sizinle. 2 sene önce Pensilvanya'daki zata Türkçe Olimpiyatları'nda "Çık gel" dedim, 'Bakın bu millet sizi özlüyor.' Niye gelmiyor? Vatanseversen gel, bu milleti seversen gel. Ama o maalesef bu milleti parçalamak için fitne fesat üretiyor. Ve inanç değerlerimizle oynuyor. İşte 30 Mart, bu oyunu bozmanın tarihi" diye konuştu.

MUSTAFA SARIGÜL'Ü ELEŞTİRDİ

Yolsuzluk suçlamalarına da değinen Erdoğan, yolsuzluğun olduğu bir ülkede milli gelirin 230 milyar dolardan 820 milyar dolara ulaştırılamayacağını söyledi. 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Yolsuzlukları olan bir iktidar bunları yapabilir mi?" dedi.

Başbakan Erdoğan, isim vermeden CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü eleştirerek, "Bunların büyükşehir adayı metro köprüsünü mü yıktıracakmış? Bunlar yapmak için gelmemişler zaten, bunlar yıkmaya gelmiş. Taksim-Yenikapı arasındaki metro köprüsü var ya, silueti bozuyormuş. Sorsan 'Siluet nedir?' diye, takım elbise zanneder. Anlamaz, bilmez bu işleri. Onun başka hikayeleri var. Girmeyecğim şimdi. İyi tanıdığım kişidir. Başındaki kişi ne yaptı? Önce bunun yolsuzluk klasörü önünde poz verdi. CHP'den ihraç etti. Şimdi de CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptı. Sahte gülücüklerle oy alınmaz. Samimiyet gerekir, samimiyet. Dürüstlük gerekir, dürüstlük" diye konuştu.

"SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN"

Erdoğan, konuşmasının sonunda, partililerden 30 Mart akşamı sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Başbakan, "Benim sizden bir isteğim var. İçinizde sandık kurulu üyeleri, müşahitler vardır. Bakınız, sandıklarda kuş uçurtmayacaksınız. Sandıklara sahip çıkacağız, namusumuz gibi. Ve tutanakları almadan sandıklardan ayrılmayacağız. Hemen anında o tutanakları ilçe merkezlerine bildireceğiz. ilçeler de İl Başkanlığı'na bildirecek. Ve biz inşallah medyadan veya ajanslardan gelmeden önce, neticeleri kendi elemanlarımızdan alacağız" dedi.

Başbakan, sözlerini tamamladıktan sonra meydandaki vatandaşları selamladı ve seçim otobünün üzerinden kalabalığa oyuncak ışıklı top attı.

MA (ET)