TURGUTLU’DA ORHAN BABALI AÇILIŞ TÖRENİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa merkezdeki toplu açılış töreninin ardından Turgutlu’daki Orhan Polat Yağcı İlkokulu’nun açılış törenine geçti. Erdoğan Turgutlu’ya eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte geldi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir ve sanatçılar Orhan Gencebay, Volkan Konak, Nükhet Duru, Alişan, Kutsi, Cengiz Kurtoğlu, Ece Erkan, Selda Bağcan, Mustafa Sandal, Zerrin Özer, Hande Yener de katıldı. Başbakan Erdoğan’ın Turgutlu’da katıldığı toplu açılış töreninde en çok 'Giden Gitsin Sen Bize Yetersin’ pankartı dikkat çekti.
Erdoğan, yaptığı konuşmada Manisa’da iki günlük ziyaretinde toplam 778 milyon liralık yatırımların açılışını yaptığını belirterek, "23 milyon lira tutarındaki 9’u kamuya, 7’si özel sektöre ait 16 eser ve yatırımın açılışını yapıyoruz. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık ve belediyeye teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce merkezde yaklaşık 356 milyon liralık ve 309 milyon liralık özel sektör açılışını yaptık. Salihli, Akhisar ve Demirci’de açılış yapacağız. 2 günde toplam 778 milyon liralık eser ve hizmeti kazandıracağız" dedi.
BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ
Turgutlu ilçesine yatırımların devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
"Turgutlu’ya 30 milyon liralık 10 bin seyirci kapasiteli stat kazandıracağız. 2014 yılında başlayıp 2016 yılında bitecek. 2.5 milyon Lira olan Turgutlu Gençlik merkezi yapımı sürüyor. Manisa’ya söz verdiğimiz gibi büyükşehir statüsü kazandırdık. Ana muhalefet belediyecilik nedir bilmez. Diğeri de bilmez. Ama belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz İstanbul’un belediye başkanlığından geliyor. İstanbul’da neler yaptığımız belli. Biz İstanbul’u CHP’den aldık. İstanbul’u çöpten, hava kirliliğinden temizledik. Haliç’i temizledik. Bunlarla mesaj vermek istiyorum. Bizden önceki bu zihniyetler kirliydi. Çöp dağları İstanbul’u rezil etmişti. İstanbul’umuzu susuz bırakmıştı. Bizim dönemimizde İstanbul’a 180 kilometre su getirdik. Sorunu çözdük. Şimdi tertemiz İstanbul. Hava kirliliği kalmadı. Bizden önce Türkiye’de 9 vilayette doğalgaz vardı. Şimdi 72 vilayete var. İnşallah 2 yıl içinde 81 vilayetin tamamı halledilecek."
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasının geri kalan kısmında gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet olaylarına değindi. Ak Parti hükümetine yönelik çeşitli operasyonların olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son günlerde hükümetimize demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldı. Milletimiz saldırının asıl niyetini görüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. İlk günden beri işin aslı belli olmadan malum medya bir algı oluşturdu. Bir algıyla operasyonu başlattılar. Gizli bilgileri medyaya verdiler. Yani bir suç sabit olmadan kimseyi lekeleyemezsiniz. Onu suçlu duruma düşüremezsiniz. Baştan rüşvetçi ve yolsuzluğa karıştı diye itham edemezsiniz. İşte bunu yaptılar. Başsavcıya özellikle tebrikler sunuyorum. Ben sana verdiğim yapılması gereken görevi ’hukuk içerisinde yapmadım’ dedi ve ’getir dosyaları’ dedi. Sonra savcı kalktı adalet sarayının önünde medyayı da toparladı. Gençlik yıllarımızda marjinal grupların bildiri dağıtma işleri olurdu. Şimdi öyle bildiri dağıttı. Sen savcı mısın yoksa o günlerdeki gibi bir örgütün elamanı mısın? Nesin? 2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu seçimlere 3 ay kala ortaya çıkarıyorlar. Üstüne de terör örgütü gibi ithamlarda bulunuyorlar."
Sokaklardaki ’hükümet istifa’ gösterilerine de değinerek Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:
"Bu operasyonlarda taşeronlar var. Malum medya var. Kendilerine vazife verilmiş CHP, MHP yönetimi var. En son sokakları da bu işin içine katmak girişiminde bulundular. Kadıköy ve Taksim’de insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu? Artık dökemiyorlar. Türkiye çok boyutlu ve çok yönlü saldırı ile karşı karşıya. Onlar ne yaparsa yapsın kafanıza takmayın. Türkiye güçlü bir Türkiye. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye’de Ziraat, Halk ve Vakıf Bankası güçlü birer banka haline geldi. Halkbank göreve geldiğimizde 1 milyar doların altındaydı şimdi 25 milyar dolar. Türkiye’nin IMF olan borcu 23 milyar dolardı. Kimler vardı MHP, CHP’nin yavrusu DSP, ANAP. Şimdi onlar borçlandı biz onları ödedik. IMF’ye 14 Mayıs’ta borç bitti. Şimdi IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Türkiye yolsuzların olduğu bir ülke olsaydı borçları ödeyebilir miydi?"
BİZİM GÜCÜMÜZ HALKTIR
Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında Türkiye’de yaşanan olumsuzluklara prim vermeyeceklerini dile getirerek, “Biz bugüne kadar devletin malını yedirmedik. Asla müsaade etmeyiz. Halep ordaysa arşın Türkiye’de üretilen eserlerdedir. Kararlı bir şekilde bu yolculuk sürecek. Bunlara da prim vermeyeceğiz. Bizim gücümüz haktır. 2 seçenek var. Ya millet ya zillet. Millet kazanacak. İşte milletim bu oyunu da bozacak. 30 Mart’ta altüst edecek. Saldırılara dur diyecek" dedi.
BUNLAR TERÖR ÇETESİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasında son bir yıldır şehit haberlerinin gelmediğini dile getirerek, çözüm süreciyle ilgili şunları söyledi:
"Türkiye 30 yılını terörle mücadeleyle geçirdi. Bir yıldır Turgutlu’ya şehit haberi geliyor mu? Bundan rahatsız olanlar var. Çünkü istiyorlar ki şehit de gelsin, prim yapalım. Böyle bir şey olur mu? Bunlar terör çetesi. Bunlar korsan. Devletin içindeki paralel yapılanmadan istifade etmek suretiyle ülkemize karabasan gibi çöktüler. Milyarca kaynak gitti. Şimdi tam manasıyla gergi dönüyor. Terör bitmesini isterken birileri bunu engelledi. Türkü, Kürt, Lazı, Abazı, Boşnağı ile hiçbir vatandaşı ayırt etmeksizin 76 milyonu ile biz beraberiz kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Çözüm sürecini başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Ayrıma fırsat olmayacak. Ayrımcılık olmayacak. Yola çıkarken şunu söyledik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İnşallah bu vatan uğruna nasıl ecdadımızın canını verdiyse bizde her şeyi ile bu can bu tende oldukça hizmet edeceğiz."
Başbakan Erdoğan daha sonra projelere katkıda bulunan Ali İhsan Demiröven ile Orhan Polat Yağcı’ya ve Orhan Gencebay’a plaket verdi. Başbakan Erdoğan, beraberindeki bürokratlar ve sanatçılar ile birlikte toplu açılıştaki eserlerin kurdelesini kestikten sonra, Orhan Polat Yağcı İlkokulu’nu inceledi. Başbakan Erdoğan okul çıkışında satranç takımı dağıttı.
1 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Ünlü sanatçıların yapımcılığını yapan Orhan Polat’ın ismine yapılan ilkokul 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete girdi. 12 derslikli 400 öğrenciye hizmet veren okul yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu. Okul, sanatçı Orhan Gencebay’ın son albümü ’Bir Ömür’ isimli albümünden elde edilen gelir ile yapıldı.
Törende ayrıca, Yunus Emre Rekreasyon alanı, CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Hasan Üzmez Ortaokulu, Dalbahçe Köyü İlkokulu, Rotary İlkokulu’ndaki spor salonu, İnci Üzmez Teknik Lisesi Spor Salonu, Karaçalı Deresi Taşkın ve Rusubat Kontrollü Projesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılan 282 konut ve sosyal tesisin açılışı yapıldı.