Özgür ALTUNCU / İstanbul, () - CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Maltepe'deki mitingine Kocaeli'den helikopterle geldi. Erdoğan, yolda gördüğü vatandaşları eliyle işaret ederek miting alanına çağırdı.



İSTİKLAL MARŞI'NI OKURKEN DİLİ SÜRÇTÜ

Alan tamamen dolarken, önceki İstanbul mitinglerinin aksine katılım sayısı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuşmasına İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak başlayan Erdoğan'ın, marşın, Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı bölümünü okurken dili sürçtü. Erdoğan hatasını anında düzeltti.



VASİYETİNİ AÇIKLADI

"Öyle tahmin ediyorum ki Başbakan olarak bu İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz son miting olacak diyen Erdoğan, Ben bugün İstanbul'a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse, doğduğum bu şehirde vefat etmek, bu şehre defnedilmek en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir" diye konuştu.



CUMHURBAŞKANI DEĞİL KASIMPAŞALI ERDOĞAN'IM

Biz nereye geldiğinden daha ziyade, nereden geldiğini önemseyen bir kültürün mensuplarıyız diyen Erdoğan, sözlerini, Karşınızda Başbakan değil, Cumhurbaşkanı adayı değil, Kasımpaşalı Erdoğan var. İnşallah hep böyle olacak diye sürdürdü.



BEN TERCÜMANLARLA GÖTÜRÜYORUM İŞİ...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 3 dil biliyor olmasının ve Profesör unvanı taşımasının yeterli olmadığını söyleyen Erdoğan, Neymiş, Profesörmüş. Neymiş, 3 dil biliyormuş. Yahu biz tercüman mı arıyoruz Tercüman arıyorsak, çok. 3 dil bilen de var, 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi diye konuştu.



İZDİHAMA MÜDAHALE ETTİ

Başbakan Erdoğan, miting sonunda eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığa hediye dağıttı. Erdoğan çiftinin kürsüden attığı tişörtlerden almak isteyenler izdihama yol açtı. Arada ezilenlerin olduğunu gören Başbakan, eline mikrofonu alıp kalabalığın arkaya doğru gitmesini istedi.



BAYGINLIK GEÇİRENLER SAĞLIK MERKEZİNE TAŞINDI

İzdiham yüzünden arada kalıp fenalık geçirenler miting alanında oluşturulan sağlık merkezine taşındı.



YANKESİCİ GÖZALTINA ALINDI

Miting sırasında kalabalığın içine girip yankesicilik yaptığı iddia edilen bir kişi, sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlının Erdoğan tişörtü giymesi dikkat çekti.



HELİKOPTERLE HAVALİMANINA GEÇTİ

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından yeniden helikoptere binerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçti.