BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce Sepetçiler Kasrı'nda verilen iftara katıldı. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sepetçiler Kasrı'na Kıyı Emniyeti'ne ait bir tekneyle geldi.

İftar yemeğinin ardından konuşan Başbakan Erdoğan, "Bir neslin yok oluşu söz konusu. Yok oluşu söz konusu. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin, bizim milli bir meselemiz olduğuna inanıyorum. Manevi bir meselemiz olduğuna inanıyorum. En yakınlarımdan başlayarak, sigara, alkol, bonzai kim kullanıyorsa bu zararlı alışkanlığı bırakması konusunda söz verdiriyor, hele hele sigara içenlerden elinde paketini alıp, üzerine adını, tarihini yazıp yazıp gönderiyorum. Bunlar hatıra olarak kalıyor" dedi.

"BONZAİ ADLI UYUŞTURUCUNUN YOL AÇTIĞI SIKINTILARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Erdoğan daha sonra şunları söyledi:

"Türkiye doğu ile batı arasında ki uyuşturucu ticaretinin tam ortasında yer alıyor. Bu sebeple geçmişte, ülkemizde uyuşturucu maddelerle mücadele bir güvenlik sorunu, bir güvenlik faaliyeti olarak yürütülmüştür. Güvenlik güçlerimiz bu konuda ciddi çalışmalar yürütmeye, başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Son zamanlarda bonzai adlı uyuşturucunun yol açtığı sıkıntıları yakından takip ediyorum. Kimsenin tereddüdü olmasın. Tüm zararlı maddelerle olduğu gibi uyuşturucuyla da etkin mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplumumuzu, geleceğimizi doğrudan etkileyen bu tehditlere en küçük taviz vermeyeceğiz. Ülkemizde maalesef maneviyat dediğimizde akıllarına irticadan başka şey gelmeyen bir kesim var. Bunlar hem madde bağımlılığı konusunda en etkili tedbirin alınmasını isterler, hem de içi boş kuruntuları sebebiyle karşı çıkarlar. Değişim zor ve sıkıntılı bir süreç. Göz göre göre yaklaşan tehlikeye karşı uyanık olmak zorundayız. Bu bizim sorumluluğumuzdur"

"MESELELERİ ÇÖZME GAYRETİ İÇİNDE OLAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

"10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ben de partim tarafından aday gösterildim. Yeni Türkiye'nin inşası yolunda mesele üreten değil meseleleri çözme gayreti içinde olan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Başbakan ve hükümetle uyumlu bir şekilde 2023 ve 2071 hedefine ulaşmak için çalışacağım ve ter dökeceğim."

"ONLAR DA TUTTURMUŞ NARGİLENİN ZARARI YOK DİYE"

"Sigara alkol, uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili maddelere karşı mücadele edeceğim. Bağımlılık veren maddeler hak ve özgürlük kavramı ile ifade edilemeyecek şeylerdir" diye konuşan Erdoğan, "İnsanlığın başına şimdi de bonzai diye bir madde getirdiler. Bir de ehli keyf var. Onlar da tutturmuş nargilenin zararı yok diye. Nasıl zararı olmaz? Sigaradan daha zararlı. Derinden derinden götürüyor. Bağımlılık hak ve özgürlük konusu olamaz. Biliyorum medya mensupları yarın bana buradan çakarlar ama ben milletimi seviyorum. İnsanın kendine zarar verme özgürlüğü olamaz."

"KARA HAREKATINI DURDURMAN GEREKİR, BOMBALAMAYI DURDURMAN GEREKİR"

Cumhurbaşkanlığına farklı bir pencereden baktığını, Çankaya Köşkü'ne sıkışıp kalan bir cumhurbaşkanı perspektifinin ülkenin ihtiyaçlarını karşılamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Filistinli kardeşlerimiz bizim gibi şu an iftar edemiyor. İsrail her zamanki gibi terör estiriyor. Estirdiği bu terörle, şu ana kadar 100'ü aşkın Filistinli kardeşimizi şehit etmiş durumdalar. İşte 400 ton bomba yağdırdılar. Nerde insanlık. Ben iki gündür uluslararası camiayla görüşmelerimi yapıyorum. Biz şu anda AFAD ve TİKA ile insani yardımları ulaştırma gayreti içindeyiz. 2012'de yaptıkları gibi her yeri yerle yeksan ediyor. Hamas roket atıyor deniyor, yalan, kaç İsrailli öldü bunu açıklayın. Ey İsrail Türkiye ile bir normalleşme istiyorsan, kara harekatını durdurman gerekir, bombalamayı durdurman gerekir. Aksi takdirde normalleşme diye bir şey çalışmaz çalışamaz. Daha önce özür tazminat kabul ettik. Ama Filistin'e ablukayı kaldıracaksın dedik.

"SABRIMIZ SON HADDİNE GELDİ"

"Irak'taki kardeşlerimizin sağ salim dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sabrımız son haddine geldi. Sana bir zararı olmayana bunu yapamazsın. O kardeşlerimiz çok zor şartlarda yaşamaya başladılar. IŞİD'e sesleniyorum. Konsolosluk çalışanlarımızı bırakmalarını istiyoruz. Bunu özellikle hatırlatıyorum"