KAYSERİ’de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisi, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, “Bundan sonraki süreçte Kayseri turizmini tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda kaçak seyahat acentaları faaliyetlerinin engellenmesi, vergi kaçakçılığının ve haksız rekabetin oluşmaması için de faaliyetler bu ofiste yürütülecek" dedi.
TÜRSAB Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisi'nin açılışına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ile turizm acentelerinin temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisi’nin, Kayseri merkezili, Sivas, Kırşehir bölgelerinde faaliyet göstereceğini söyledi. Kayseri Ofisi’nin bölgenin yemeğini, kültürünü, doğal zenginliklerini tanıtacağını ve ilgili kurumlarla koordinasyonunu sağlayacağını ifade eden Ulusoy, Kayseri’nin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Bundan sonraki süreçte bu potansiyeli tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda Kaçak seyahat acentaları faaliyetlerinin engellenmesi, vergi kaçakçılığının ve haksız rekabetin oluşmaması için de faaliyetler bu ofiste yürütülecek” diye konuştu. Vali Orhan Düzgün ise Kayseri’nin zengin turizm potansiyelinin gelinen süreçte yeterince değerlendirilemediğini belirterek, “İnşallah bu tür çalışmalarla Kayseri’nin turizm potansiyeli daha da artacak. Zengin kültür ve doğa mirası hak ettiği şekilde değerlendirilecek” dedi. TÜRSAB Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı ise Fatih Özköse’nin yapacağı dile getirildi.
ULUSOY, VALİ DÜZGÜN’Ü MAKAMINDA DA ZİYARET ETTİ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Çalışma Ofisi’nin açılışına katılmak için geldiği Kayseri'de, Vali Orhan Düzgün'ü de makamında ziyaret etti. TÜRSAB Başkanı Ulusoy ile birlikte Genel Sekreter Çetin Gürcün, Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Çelebi ve TÜRSAB Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse’yi makamında ağırlayan Vali Düzgün, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜRSAB’ın Kayseri’de çalışma ofisi açmasının hem Kayseri hem de ülke turizmi açısından taşıdığı önemi vurgulayan Vali Düzgün, kamu, özel sektör ve meslek kuruluşlarının işbirliği ile Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile doğa zenginliklerinin çok daha tanınabilir hale geleceğine işaret ederek, katkı ve desteklerinden dolayı TÜRSAB Başkanı Ulusoy ve yönetimine teşekkür etti.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, Anadolu’nun kalbindeki Kayseri’nin pek çok önemli değeri bünyesinde barındırdığını ve kendi alanları açısından bunun yok sayılamayacağını ifade etti. Kayseri’nin turizm potansiyeli ve geleceği hakkında konuların görüşüldüğü ziyaretin sonunda Vali Düzgün tarafından TÜRSAB Başkanı Ulusoy’a Kayseri Saat Kulesi'nin kristal maketi hediye edildi.

CZ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)