BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Diyarbakır'da bir araya gelecek olan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kürt sanatçı Şivan Perwer ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye karayoluyla giriş yaptı.
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, beraberinde ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği Diyarbakır'a karayolu ile geldi. Barzani, sabah saat 07.00 sıralarında Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye karayolu ile giriş yaptı.
Habur'da Barzani ve Perwer'i Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı. Bir grup Habur Sınır Kapısı önünde Barzani'yi Kürtçe, 'Haşgeldin Başkan Barzani' yazılı pankart ile karşıladı. Kendisini karşılayanlarla el sıkışan Barzani için çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, "Sayın başkanım hoş geldiniz Şeref verdiniz bizlere. Öyle ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu ziyaretiniz Kürt ve Türk halkı arasında sevgi barış ve kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Zatı alinizin biz Kürtler için çok büyük değer ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizin şahsınıza dair bu milletin yüreğindeki umudun hiçbir zaman sönmemesini diliyor tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz baş göz üstüne geldiniz" dedi.
Barzani, açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine, Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile birlikte yaklaşık 50 araçlık konvoy eşliğinde Diyarbakır’a doğru yola çıktı.
Aracında gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Kürt Sanatçı Şivan Perwer de, "Hepimizin gönüllü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum." dedi.
DİYARBAKIR"DA BARZANİ PANKARTI
Mesut Barzani için Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde ise Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, Kuzey Irak'ta kullanılan Kürdistan bayrağı asarken, Devrimci Demokrat Kürt Derneği ise Kürtçe, 'Kürdistan bölgese sayın Mesut Barzani Kuzey'deki vatanınıza hoşgeldiniz' yazılı pankart astı. Rİ,MSY,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)