BARZANİ- BAYDEMİR GÖRÜŞMESİNDEN NOTLAR
* Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi makamında ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, makam odasının girişinde bulunan 1939 yılında Diyarbakır’ın havadan çekilen fotoğrafı önünde kentle ilgili bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye Barzani ekibi ile birlikte Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Ak Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt ile pek çok sivil toplum örgütü temsilcisi ve siyasi parti temsilcisi de belediyeye geldi.
* Görüşmenin ardından Baydemir, Barzani’ye Si û Ronahi (Gölge ve Işık) Sanat Atölyesi’nde yapılan Diyarbakır’ı simgeleyen bir çini tabak ile 'Amed' adlı kitabı armağan etti. Görüşme sırasında Baydemir'in makam odasında Türk bayrağı ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının yan yana yer alması dikkat çekti.
* Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP'li milletvekilleri ile birlikte öğlen yemeğinde bir araya gelen Barzani yemek çıkışında da yine büyük bir ilgiyle karşılandı. Belediye Başkanı Osman Baydemir'den sonra Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, Barzani ile aracının önünde kucaklaşarak Kürtçe, "Sizi ağırlamaktan onur duyduk" dedi. Gazeteciler görüntü alabilmek çabalarken, Leyla Zana gazetecilere dönerek, "Arkadaşlar bizi neredeyse ezeceksiniz" dedi.