BARTIN'da üzerinde 704 şehidin adı yer alan anıt, törenle açıldı.
Bartın Belediyesi, Karaköy Mahallesi Türbeyanı mevkiindeki Şehitlik girişine 7 sütundan oluşan Şehitler Anıtı yaptırdı. 6'sında 704 şehidin ismi, 9 metre uzunluğundaki ana sütunda ise İstiklal Marşı yazan anıtın açılışına Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, şehit aileleri, gaziler, emniyet personeli ve askeri erkan katıldı.
Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'da toplam 704 şehidin yer aldığını söyledi. Şehitliği belediyenin imkanlarıyla yeniden düzenlediklerini ve girişine de anıt yaptırdıklarını ifade eden Başkan Akın, "Şehitlerimize ve gazilerimize saygı gerçekten çok önemli. Kentimize yakışan bir Şehitlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Ali Çınar ise "Bu toprakları vatan yapılmasında, bizim huzurla güvenle buralarda yaşamamızda emeği olan, canlarını feda eden aziz şehitlerimizin anısına ne yapsak azdır. Ama en azından onların bu milletin ve devletin bir emaneti olduğunu bir anıtla olsa ölümsüzleştirmek bizlerin görevidir. Geçmişini bilmeyen geleceğine de yön veremez" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuran okundu. Daha sonra kurdele kesilerek anıtın açılışı yapıldı.