BARTIN Irmağı'nda sanayi kuruluşlarının neden olduğu iddia edilen kirlilik tepki çekti. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, siyah akan ırmak suyundan numune alarak inceleme başlattı.
Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda öğle saatlerinden itibaren kirlilik arttı. Bartın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşlarının atıklarının neden olduğu ileri sürülen kirlilik ırmak suyunu siyaha bürüdü. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, sudan numune alarak inceleme başlattı.
Geçen ay da ırmakta aynı kirliliğin görüldüğünü belirten kent sakinleri, atıkların ırmağa bırakılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, balıkların kirlilikten olumsuz etkileneceğini, hatta balık ölümlerinin yaşanabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.
Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ise ırmakta yaşanan kirlilik konusunda yetkilileri bilgilendirdiklerini söyledi. Başkan Akın, "Bartın Irmağı zaman zaman bu kirliği yaşıyor. Irmağımızın hali hakikaten çok kötü durumda. Belediye olarak ilgilileri bilgilendirdik. Biz de gerekli tedbirleri alacağız" dedi.