'MİT YASASI, YARATICISINA DÖNECEK YENİ BİR CANAVAR'
Atatürk Üniversitesi'ndeki Atatürkçü Düşünce Fikir Kulübü tarafından Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen 'Demokrasi' söyleşisine katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, salonu dolduran üniversite öğrencilerin sorularını yanıtladı. TBB Başkanı Feyzioğlu, MİT yasasıyla iligli olarak sorulan soruya, "MİT Yasası tehlikeli bir yasadır. MİT yasası, MİT'i yaratıcısına dönecek yeni bir canavar olarak planlamıştır. Canavarlar bağımızslıklarını kazanma telaşıyla ilk kendi yaratıcılarını yerler. Öyle bir MİT yasası ki istediği kurumun bilgisayarına girme yetkisi var. İstediği kuruma gidip belgeyi mahkeme kararı olmaksızın alma yetkisi var. Ülke içinde silahlı operasyon yapma yetkisi veriyor. Yeni bir kolluk polis gücü yaratıyor. Bu gücün başında ne savcı ne kontrol eden hakim yok" yanıtını verdi.
HUKUK FAKÜLTESİNİ BİTİREN AVUKAT OLMAK İÇİN SINAVA GİRECEK
Hukuk fakültelerinden mezun olanların avukatlık sınavına girmesinin şart olduğunu söyleyen Metin Feyzioğlu, şöyle devam etti:
"Avukatlık sınavının gelmesi sizin için şart arkadaşlar. Sizin menfaatlerinizi korumak TBB'nin görevidir. Mezun olduktan sonra avukat oldun. Seninle rekabet içinde olacaklar kendi yaşıtların. Dolayısıyla 40 yıllık avukatların işini elinden almayacaksın. Kendi içinizde acımasız bir rekabet olacak. Şu anda 1 günlük ile 65 yıllık arasında 84 bin avukat var. Hukuk fakültesinde 41 bin öğrenci okuyor. Bunlar 5 yıl sonra mezun olunca en az 36 bini kontrolsüz, filtreden geçirilmeden avukat olacak. Onlarla rekabet edeceksin. 'Kim daha iyi bilir' diye değil 'Kim daha ucuza iş yapar' veya 'Kimin tanıdığı çok vardır' sorularıyla iş yapmak zorunda kalacaksın. Dünyada kendine demokratik ve çağdaş deyip de sınavsız avukatlık mesleğine girişi kabul eden bir başka devlet yok. Ortadoğu ülkeleri, Suriye dahil. Allahın izniyle tamamınız mezun olduğunuzda sınava gireceksiniz."
'CHP'NİN GENEL BAŞKANI VAR'
Twitter'da 'Gençler soruyor Feyzioğlu cevaplıyor' hashtag'ıyla sorulan "Biz, sizi CHP'nin lideri olarak görmek istiyoruz. Bu konudaki duruşunuz nedir?" sorusuna karşılık şunları söyledi:
"Ben, Türkiye Baraolar Birliği Başkanıyım. Görevim her siyasi partiye eşit uzaklıkta kalıp doğruyu söylemektir. CHP'nin bir genel başkanı var. O koltuk da dolu. Orada da çalışılıyor."

NK(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)