HAKKARİ Belediyesi'ni kardeş belediye ilan eden İstanbul'un CHP'li Beşiktaş Belediyesi, 'Barışta Hakkari'de buluşalım" projesi kapsamında 1 Eylül Dünya Barış gününde kentte etkinlikler düzenleyecek.
İstanbul'un Beşiktaş Belediyesi kardeş belediye ilan ettiği Hakkari'de bir proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 'Barışta Hakkari'de buluşalım' adı altıdaki proje kapsamında sanatçı, yazar ve politikacılardan oluşan 200 kişilik bir ekip, 1 Eylül Dünya Barış gününde Hakkari'de olacak. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi Korosu Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice barış şarkıları seslendirirken, Boğaziçi Caz Korosu ise konser verecek. Ayrıca Anadolu Ateşi Dans Grubu'da etkinlikere danslarıyla renk katacak.
"YAŞANANLAR TARİHE KAYDEDİLECEK"
Etkinlikler kapsamında "Barış" ismi verilecek ve süslenecek bir cadde Hakkarili ve İstanbul'dan gelen çocuklar tarafından boyanacak. Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, 1 Eylül'de Hakkari'de tarihi anların yaşanacağını söyledi. Çiftçi, "Buradan tüm dünyaya barış, birlik ve beraberlik mesajları verilecek. Kardeş belediyecilik kapsamında Beşiktaş Belediyesi kentimize hizmet vermek için destek olacak. Hakkari’de şimdiye kadar olmamış ve yaşanmamış anlar tarihe kaydedilecek. 30 yıllık savaşın ve çatışmanın en çok yaşandığı Hakkari'de böyle bir organizasyonun yapılması çok anlamlı olacak. Yaşanan tüm acılar ve gözyaşları ülkenin doğusunda da batısında da aynı oldu. Beşiktaş Belediyesi ile anlamlı bir projeye imza atmanın mutluluğu içerisindeyim" dedi.

FOTOĞRAFLI