Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BARIŞ Anneleri'nce yapılan açıklamada, “Umutla barışı talep ettiğimizi bir kez daha ifade ederek, bu coğrafyanın ve çocuklarımızın geleceği adına, tüm insanları sesimizi duymaya ve bize güç katmaya davet ediyoruz” denildi.

Galatasaray Meydanı’nda saat 13.00’de toplanan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi 40 kişi, Kürtçe ‘Meclisa Dayiken Aşitiye’ (Barış Anneleri Meclisi) yazılı pankart açarak, “Savaş değil, barış istiyoruz”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” şeklinde Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Reşan Döner’in yaptığı Kürtçe açıklamanın ardından, Aynur Kakmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Barış anneleri olarak, yıllardır ne gözaltında kayıpları, faili meçhulleri, sokak ortasında infazları ne de dört bin köyün nasıl viraneye çevrildiğini unutmadık. Evet, savaşın korkunç tahribatının ilk elden tanıklarıyız. Lice’de çocuklarımızın savaş politikalarına karşı barışı talep eden direnişçileri anlıyoruz. Bu yüzden savaşa karşı barışı savunmayı görev biliyoruz. Bu yüzden buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Barış gibi kutsal bir fırsatı hep beraber değerlendirelim. Tüm anneler olarak, Ceylan’a Uğur’a, Enes’e Berkin’e Rabia’ya, Mertcan’a ağlayalım.”

Topluluk açıklama sonrası 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

MÖ (MK) (FOTOĞRAF)