ADANA'da 10 gün önce, arkadaşlarıyla bindiği teknenin batması sonucu Seyhan Baraj Gölü'nde kaybolan 33 yaşındaki Turgut Bülbül'ün cesedi olay yerinden 35 metre açıkta bulundu.
Geçen 11 Aralık'ta, Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için açılanları taşıyan teknenin alabora olması sonucu suya düşen Suriye vatandaşı 30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen ile 44 yaşındaki Ahmet Kocabey olay günü kurtarıldı. Turgut Bülbül ile 27 yaşındaki Kenan Atakay ise suda kayboldu. 14 Aralık'ta yapılan aramalarda Kenan Atakay'ın cesedi bulundu.
Günlerdir süren çalışmalar sonucu, Turgut Bülbül'ün cesedine bugün ulaşıldı. Ankara, Adana, Mersin emniyet müdürlüklerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarının da sürdürdüğü çalışmaya, aile yakınları ve balıkçılar da destek verdi. Tekneden sarkıtılan tırmık ve kancayla suda arama çalışması yapılırken, suyun dibine atılan bir kancaya bugün öğle saatlerinde Bülbül'ün kıyafetleri takıldı. Dalgıçların yardımıyla Bülbül'ün cesedi tekneye çıkartıldı.
'ARTIK MEZARI OLACAK'
Günlerden umutla göl kenarında bekleyen yakınları da Turgut Bülbül'ün cesedini görünce gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının desteğiyle ayakta güçlükle duran anne Nesibe Bülbül, "Çok şükür artık oğlumun da bir mezarı olacak. Bulunamayacak diye endişelenmiştim" dedi.
Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin çalışmasının ardından Turgut Bülbül'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.