AYDIN'ın Karacasu İlçesi'nde, serinlemek için girdiği Dandalaz Baraj Gölü'nde, babasının gözü önünde suda kaybolan 13 yaşındaki Mehmet Umut Aktaş'ın 4 gün sonra cesedine ulaşıldı. Aktaş'ın su yüzüne vurulan cesedi, dalgıçlar tarafından sudan çıkartılırken, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
Nazilli'de yaşayan 36 yaşındaki Ramazan Aktaş, eşi 32 yaşındaki Fadime Aktaş'ın  tehlikeli olduğu için karşı çıkmasına rağmen, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan oğlu Mehmet Umut Aktaş'ı da alarak, geçen pazar günü bir grup arkadaşıyla Karacasu İlçesi'ndeki Dandalaz Baraj Gölü'ne balık tutmaya gitti. Saat 19.00 sıralarında sıcaktan bunalan Mehmet Umut Aktaş, burada karşılaştığı komşularının oğlu 19 yaşındaki S.C. ile serinlemek için göle girdi. Kıyıdan yaklaşık 5 metre kadar uzaklaşan Mehmet Umut Aktaş, birden suda çırpınmaya başladı. Çocuk, kısa bir süre sonra ise babasını gözleri önünde suda kayboldu. Kıyıdan 5 kulaç kadar sonra 16 metre birden derinleşen ve dibi bataklık ile çeşitli su bitkileriyle kaplı olan göle yüzme bilmedikleri için girip, müdahale edemeyen çaresiz baba Ramazan Aktaş ve arkadaşları, durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Jandarma, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden de yardım istedi. Marmaris'ten gelen 4 dalgıçla, gece boyu yapılan arama ve kurtarma çalışmaları bir sonuç vermedi. Bunun üzerine bir süre ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına ertesi gün tekrar başlandı. Toplam 19 saat süren arama çalışmalarına rağmen çocuğa ulaşılamadı. Dalgıçların oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden takviye olarak gelen 4 dalgıcında da katılımıyla yapılan aramalardan da sonuç alınamadı. Dün (salı) Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı (JAK) Sualtı ekibi ile Antalya ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekipleriyle devam edildi. Ancak, yine çocuğa ulaşılamadı.
Çaresiz bekleyiş sürerken Mehmet Umut Aktaş'ın cesedi, bugün saat 14.00 sıralarında su yüzeyine vurmuş olarak bulundu. Aktaş'ın dalgıçlar tarafından sudan çıkartılan cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Çocuklarının cesedi götürülürken, anne Fadime ve baba Ramazan Aktaş sinir kirizi geçirdi. Aktaş çiftini, yakınları güçlükle sakinleştirdi.


FOTOĞRAFLI