SEMANUR'UN CESEDİ OTOPSİDE
Siirt'in Tillo İlçesi yakınlarında geçen Botan Çayı kenarında piknik yaparken Alkumru Barajı'ndan maksimum elektrik üretimi için nehir yatağına bırakılan suya kapılarak kaybolan ve bugün saat 12.00 sıralarında bulunup çıkarılan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedi, ambulansla Siirt Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Minik Semanur'in ambulanstan indirilirken yakınları gözyaşı döktü. Semanur Parlaküşer'in cenazesi otopsisi yapıldıktan sonra ailesine teslim edilecek.
AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran da hastane morgunun kapısı önüne gelerek acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Milletvekili Demirkıran, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacak suçluların cezalandırılacağını belirterek, "Bu olayda kimin ihmali varsa cezalandırılacak. Bu işin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takipcisi olacağız" dedi.
GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALAN GÖREVLİLER
Bu arada Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınıp ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol kapsamında serbest bırakılan görevliler ise şunlar:
"Baraj İşletme Müdürü Kasım Eren ile elektrik bölümünde görev yapan kumanda operatörleri Fahri Selki, Ahmet Faruk Hatipoğlu, Mehmet Temeloğlu ve Niyazi Gün."
AĞABEY: SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
Baraj faciasında 3 kızıyla birlikte yaşamını yitiren Osman Parlaküşer'in Yenimahalle Camii'nde kurulan taziyesinde konuşan ağabeyi Salih Parlaküşer, Botan Nehri kıyısına her zaman ailelerin piknik yapmaya gittiğini söyledi.
Olay günü pikniğe gitmediğini için şans eseri kurtulan Salih Parlaküşer, "Bu tür olaylara yetkililerin dur demesi gerekiyor. Biz de bu olayda sorumluluğu bulunanların ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
ZİRAAT ODASI BAŞKANI: BARAJLAR 23 KİŞİNİN YAŞAMINA MALOLDU
Olayla ilgili olarak basın açıklaması yapan Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, vatandaşların tek mesire yerinin Botan nehri kıyısı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Siirt halkının mesire alanı yok. Memleketimizin gölgede 45-50 dereceye varan sıcaklığında hiçbir sosyal aktivite yeri bulunmamaktadır. Eğer bu sıkıntılı ve sancılı bir memlekette yaşıyorsak, tek uğrak yerimiz Botan Çayı (May Bahtiye) yani bahtsız sudur. Bu suda birçok rant kavgası oldu. Ama bu da vatandaşın canına ve malına sebep oldu. Biz oda olarak yaptığımız mücadele sonunda maalesef şimdiye kadar bi sonuç alamadık. Alkumru ve Kirazlı barajları son yıllarda ölüm yağdırmaya devam ediyor. Bu barajlar kurulduğundan beri maalesef ki son 6 kişi ile birlikte şimdiye kadar toplam 23 vatandaşımızın hayatına mal oldu. Bunun müsebbibi kim hala onu kanıtlayamıyoruz. Dün bizim için tek iç açıcı olay ise  50 ve üzeri ölüm vakası beklenirken bunun 6 kişi ile sonuçlanmasıdır. İkinci bir Soma faciasının yaşanmaması için önlemler alınmasa pek yakında Siirt'te ikinci bir Soma faciasının yaşanması an meselesidir. Bu üzücü olayın yanında acılarımızı azda olsa hafifleten durum Siirt halkının. Valilik, Belediye, Emniyet, jandarma ve diğer kurum ve kuruluşların tek bir vücut halinde hareket etmesidir."
BARAJ YETKİLİLERİ SAYGISIZCA ÖLENLERİ SUÇLU GÖSTERDİ
Olayla ilgili olarak baraj yetkililerinin faciada ölenleri suçlu göstermesine tepki gösteren Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, "Baraj yetkililerinin şuursuzca ve saygısızca  yaptığı açıklama neredeyse ölen vatandaşlarımızı hedef tahtasına koymuş, hesap sorulması gereken bir konuma sokmuştur. İşin tuhaf yanı ise bugüne kadar 23 vatandaşımız bu büyük sermaye guruplarının kurbanı olmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığı gibi hiçbir yetkili de suçlu bulunmamıştır" dedi.
Gündüz Tanık, daha önce alındığı söylenen önlemlerin bir göz boyama olduğunun bu faciayla anlaşıldığını belirtirken, "Buradan baraj yetkililerine sesleniyoruz. İşlediğiniz cinayetler yetmiyormuş gibi hayattan kopardığınız canların arkasından çirkince açıklamalar yapıyorsunuz. Devlet güçlerinden acil bir şekilde AFAD'ın güçlenmesi ve dalgıç ekibinin ivedi olarak Siirtte kurulması lazım. Çünkü artık Siirt barajlar şehri olmuştur" diye konuştu.

FOTOGRAFLI