BALIKESİR'in Bandırma Belediye Meclisi, "Bandırma Vapuru Projesi"ni görüştü. Meclis'te konu ile ilgili sunum yapan Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Koçyiğit, projenin hayata geçirilmesi halinde ilçenin sosyal ve ekonomik açıdan büyük kazanç sağlayacağını söyledi.
Bandırma Belediye Meclisi, Bandırma Kent Konseyi Başkanlığı'nın “Bandırma Vapuru Projesi'ni görüştü. Mecliste, CHP'li meclis üyesi ve Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Koçyiğit, kente kazandırılmak istenen Bandırma Vapuru Projesi'yle ilgili bir sunum yaptı.
Koçyiğit “Bandırma Kent Konseyi, söz konusu projeyle ilgili olarak bir yıldır çalışma yapmaktadır.Bandırma Vapuru Projesi yaşama geçirildiği takdirde ilçeye sosyal ve ekonomik açılardan büyük yararlar sağlayacaktır" dedi.
İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO) ile her yıl Bandırma'ya 1 milyona yakın kişi geldiğine dikkat çeken Hüseyin Koçyiğit, şunları söyledi : "Bu yolcular, Bandırma'da hiç kalmadan, Susurluk'a geçip, orada mola veriyorlar. Yine İDO araçları için Ege Bölgesi hattından gelen vatandaşlar da, Susurluk'ta mola vererek, daha sonra kentimizdeki İDO aracına biniyorlar. Yani bu yolcuları, Bandırma'ya çekecek cazibe merkezimizin olması gerek. Samsun'da bulunan Bandırma Vapuru'nu her yıl 800 bin kişi geziyor. Eğer bu vapuru biz de Bandırma'ya kazandırırsak, Samsun'daki ziyaretçi sayısını ikiye katlayacağımıza inanıyoruz" IA/(FK)(Fotoğraflı)