Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), ()-  ANAYASA Mahkemesi'nin 'Balyoz' davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından serbest kalan eski Güney Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Lütfü Sancar, evinin bulunduğu İzmir'in Foça İlçesi'nde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.
Aralarında Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, İşçi Partisi İlçe Başkanı Nurhan Akova, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, Silivri eylemleri sırasında gözünden yaralanan Foçalı Behice Kaya, belediye meclis üyeleri, Vardiya Bizde Platformu Sessiz Çığlık eylemcilerinin de bulunduğu bir grup, Foçalı eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfü Sancar için sevgi seli oluşturdu. Sancar'ın eski silah arkadaşları, dostları, yakınları ve Foçalı vatandaşların da destek verdiği grup Lütfü Sancar'ı ilçe merkezine 5 kilometre uzaktaki akaryakıt istasyonunda karşıladı. Sevenlerinin ellerinde bayrakları ve alkışlarıyla aracından inen Sancar, herkese tek tek sarılarak hasret giderdi. Yarım saat süren kucaklaşmalardan sonra eşi Feride Sancar'ı yanına alarak teşekkür konuşması yapan Sancar, uzunca bir esaretten sonra bu manzarayı görünce nihayet özgür olduğunu anladığını söyledi.
'ÖZGÜR KALDIĞIMI ŞİMDİ ANLADIM'
Lütfü Sancar, "Foça benim memleketim, vatanım. Cezaevinden çıktığımı ve özgür kaldığımı şimdi daha iyi anladım. İnsan kendi vatanına gelip te dostlarıyla bir araya gelince, kucaklaşınca, mutluluğu on kat daha fazla oluyor. Tüm dostlarıma, herkese teşekkür ediyorum. En güzel günler bundan sonra olsun inşallah. Özgür sabahlar doğsun, ülkemiz de özgür olsun" dedi. Konuşmanın ardından yaklaşık 50 araçlık konvoyla ilçeye hareket eden grup, Lütfü Sancar ve eşini Büyükdeniz Limanı bölgesindeki evine getirip alkışlarla uğurladıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI