İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, 11 sanığın avukatı Hakan Tunçkol'un, Balyoz Davası'nda yeninden yargılama talebinin reddedilmesi üzerine İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettiği hatırlattı. Mahkeme, Balyoz Davası'nda hükmü veren heyet içinde Mahkeme Başkanı Ömer Diken ve üye hakim Ali Efendi Peksak ve üye hakim Murat Üründü'nün yer aldığının belirtildi. Balyoz Davası'nda ifadesi alınamadığı için dosyası ayrılan Ahmet Gökhan Rahtuvan hakkında verilen mahkumiyet kararında ise Mahkeme Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in imzasının bulunduğu ifade edildi. "ÖNCEKİ YARGILAMADA GÖREV YAPAN HAKİM, AYNI İŞTE GÖREV ALAMAZ"

Kararda Ceza Muhakemesi Kanuna (CMK) göre "Yargılamanın yenilenmesi halinde önceki yargılamada görev yapan hakim, aynı işte görev alamaz" hükmü olduğu vurgulandı. Kararda, yargılanmanın yenilenmesine ilişkin yapılan talepler hakkında değerlendirme yapan heyette bulunan ve daha önce davadan çekinmeyen Hakim Aytekin Özanlı ve Hakim Savaş Çelik'in yargılanmanın yenilenmesi taleplerinin değerlendirmesinde yer almaması gerektiği ifade edilerek şu ifadelere yer verildi: "Hakimler Özanlı ve Çelik'in karara katılmasının usul yönünden yasaya aykırı olması sebebiyle itirazının kabülüne karar verildi." YENİ HEYET OLUŞTURULDU

Yeniden yargılama taleplerinin değerlendirmek üzere yeni heyet kurulmasına karar veren mahkeme heyeti, yargılanmanın yenilenmesi talepleri hakkında değerlendirme yapmak ve bu hususta karar vermek üzere İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nalan Can ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Abdullah Öztürk'ün görevlendirmesine oy birliğiyle karar verdi. SK(HE)