Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin aileleri ile yakınları tarafından oluşturulan "Vardiya Bizde Platformu" 66'ncı kez eylem yaptı. "GERÇEKLER, İKTİDAR TARAFINDAN İTİRAF EDİLDİ"
Beşiktaş Meydanı'nda saat 13.00’te toplanan yaklaşık 80 kişilik grup , "Gerçek barış adaletle sağlanır", "Adalet yoksa barış da olmaz" yazılı pankart ve dövizler açtı. Düzenlenen basın açıklamasına Jandarma Üsteğmen Özgür Ecevit Taşçı'nın 12 yaşındaki kızı Göksun Taşçı da katıldı. Basın açıklamasını Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'in eşi Sevim Türkşen yaptı.
Türkşen ortada bir kumpas olduğunu belirterek, "24 Aralık 2013 tarihinde iktidardaki en yetkili ağızlardan, bu davalarla Türk Ordusuna kumpas kurulduğu açıklandı. Gerçekler, kumpasa baştan itibaren ortak olan iktidar tarafından itiraf edilmek zorunda kalınmıştır. Şimdi suçu başkalarına atarak kenara çekilmek olanaksızdır" dedi.
Haksızlığa son verilmesi gerektiğini ifade eden Sevim Türkşen, "Cezaevi kapıları ardına kadar açılmalıdır. Bu insanları suçsuz yere hürriyetlerinden, hayatlarından, insanca yaşamaktan mahrum eden kumpasçılar tespit edilmeli ve yargılanmalıdır" diye konuştu. "NEDEN ADALETE HESAP VERMEKTEN KORKUYORSUNUZ"
Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezası alan Emekli Tuğamiral Mustafa Karasabun'un eşi Serap Karasabun ise "rüşvet ve yolsuzluk" soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karasabun, soruşturmaların engellenmesi için hile yapıldığını kaydederek, "Hani sizin yargınız bağımsızdı. Hani yargıya müdahale edemiyordunuz. Şimdi ne oldu? Masumiyet karinesi şimdi aklınıza geldi? Neden soruşturmayı engellemek için her türlü hileyi yapıyorsunuz? Bu korku neden? Neden gidip adalete hesap vermekten korkuyorsunuz?" diye konuştu.