Cem TURSUN / İstanbul, () -BALYOZ Davası kapsamında 16 yıl hapis cezası alan ve halen tutuklu olarak cezaevinde yatan emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın'ın 23 yaşındaki kızı Cansu Eraydın, Anayasa Mahkemesi'ne bir mektup gönderdi.

Cansu Eraydın'ın, babası Nadir Hakan Eraydın'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu değerlendirecek Anayasa Mahkemesi mensuplarına hitaben yazdığı mektup şöyle:

"HAYATINIZIN HİÇBİR EVRESİNDE EVLATLARINIZDAN AYRI KALMAMANIZI TEMENNİ EDERİM"

"Sayın Anayasa Mahkemesi Mensupları... Şimdiden, temeli de Babalar Günü olan bu yazıdaki kutsal gününüzü kutlar, hayatınızın hiçbir evresinde evlatlarınızdan ayrı kalmamanızı temenni ederim. Sizlerin de çok iyi bildiği ve ilgilendiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti "Ergenekon" fırtınası ile başlayan ve devamında 'Fuhuş ve Askeri Casusluk', 'Poyrazköy', 'Amirallere Suikast' ve 'Balyoz' davaları adı altında tutuklanan askerler, gazeteciler, akademisyenler adına yüzlerce aydın insanı, babayı ve anneyi, evlatları ve birbirini sevenleri tutsak vermiştir. Cezaevlerinde tutulan insanlar ve aileleri; onur intiharlarından kanserlere; beyin kanamalarından açık kalp ameliyatlarına kadar sonuçları telafi edilemez hasarlara, hastalıklara, ölümlere bire bir şahit olmuş, tüm bunların acılarını fazlasıyla yaşamışlardır.

"BEBEKLER BABASIZ OKULLU OLUYOR"

Babası suçunu bilmeden hapse girdiğinde, ana rahmine düşen çocuklar konuşmayı, yürümeyi ve hatta özlemeyi öğrendiler. Bebekler babasız okullu oluyor, kızlar babasız gelinlik giyip baba ocağından ayrılıyor ve henüz kendileri çocuk iken bir tanecik babasından ayrılan bu evlatlar artık çocuk sahibi olmaya başlıyorlar. Biliyorum, bundan önce çok mektup yazıldı, okundu veya okunmadan çöpe atıldı, yakıldı. Biz çocuklar, bu sebepsiz ayrılıktan; hiç suçumuz olmaksızın gerek sağlık sorunlarıyla, gerek kendi gelecek planlarımızı elimizin tersiyle iterek, gerek ise kaybolan yıllarımızla nasibimizi; babalarımızı sahte deliller vasıtasıyla cezalarını onayan, sevgisiz ve kindar yetiştirilen bir topluluk sayesinde aldık.

"BU EVLADIN ÇIĞLIKLARINI DUYUNUZ"

Kararı verecek olan siz değerli Anayasa Mahkemesi Heyeti; 23 yaşına henüz giren bu evladın çığlıklarını duyunuz. Sizler de babasınız veya baba adaylarısınız, bizleri bir an olsun kendi çocuklarınız yerine koyunuz. Ve vicdanınıza sorunuz; bu acının bir tarifi var mı? Haksızlığa boyun eğmek bizim kanımızda yok, peki ya sizin var mı? Bizler anne ve babalarımız tarafından sevgi ve saygı ile büyütüldük. Kin tutmak, öc almak, darbeci zihniyet, gerçek asker ve ailelerinin özünde yoktur.

"KARARINIZ NE OLURSA OLSUN, HEMEN ÖNCESİNDE BİR KEZ DE BİZİM İÇİN SARILIN EVLATLARINIZA"

Tarihe adınızı şan ve şerefle yazdırmak sizin elinizde. Gelin, hep beraber bitirelim bu kanlı kısır döngüyü. Efendiler; kararınız ne olursa olsun, hemen öncesinde bir kez de bizim için sarılın evlatlarınıza. Şimdiden Babalar Günü'nüzü kutlar, her şeyin sizlerin elinde olduğunu hatırlatmak isterim. Saygılarımla, Cansu ERAYDIN."